.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Technogym crosstrainers: Alles wat je moet weten

Auteur: Chesney
Publicatie: 28/02/2022
Laatste update: 23/07/2023

De fitnessapparaten van Technogym staan al lange tijd bekend om Italiaanse uitmuntendheid. Ben je het op dit moment aan het overwegen om een crosstrainer van het merk te kopen? Lees dan eerst dit artikel. Je krijg hier namelijk alle informatie die je nodig hebt over de verschillende modellen crosstrainers van Technogym. 

Geen tijd om het hele artikel door te lezen? Je vind hieronder een beknopt overzicht van alle crosstrainers, die door Technogym wordt aangeboden. 


Model

Prijs

Cross Personal-min

Cross Personal

crosstrainers-artis-synchro-min

Artis Synchro Unity 3.0

Excite+ Synchro 700-min

Excite+ Synchro 700

Excite+ Crossover 700-min

Excite+ Crossover 700

Wave Excite+ 700-min

Wave Excite+ 700

Over Technogym

Het Italiaanse merk Technogym is opgericht door de broers Nerio en Pierluigi Alessandri in 1983. Wat ooit begon in de garage van Nerio groeide al snel uit tot een toonaangevende leverancier van sportartikelen, zo leverde ze eind jaren ‘80 al aan A.C. Milan en de wereldberoemde F1 coureurs Ayrton Senna en Michael Schumacher. Inmiddels zijn ze al 20 jaar hofleverancier voor sportartikelen bij de Olympische Spelen en Paralympische spelen.

Het merk heeft zich door de jaren heen steeds verder ontwikkeld en verdiept in bijvoorbeeld wellness en medische hulpmiddelen voor hersteltraining. Zo levert Technogym dus niet alleen sportartikelen voor thuisgebruik maar ook voor professionele sporters, fitnesscentra en revalidatiecentra

De doelgroep van Technogym

De visie van Technogym draait om regelmatige lichaamsbeweging, juiste voeding en een positieve instelling. Technogym onderscheidt zich door innovatie, design en onderzoek, waardoor ze unieke technologieën op de markt brengen. Door hun grote kennis en brede assortiment is er voor ieder wat wils in de productlijnen van Technogym.

De modellen crosstrainers Technogym

Technogym heeft in totaal 5 verschillende modellen crosstrainers in meerdere uitvoeringen in hun assortiment variërend in prijs, aantal weerstandniveaus, slaglengtes en systeemsoorten. Als je het meeste uit je work-out op de crosstrainer wilt halen is het belangrijk een apparaat te kiezen dat aansluit op jouw doel, ambitie en lichaamsbouw. Een kort overzicht:

 

Weerstandniveaus

Max. draaggewicht

Roterende massa

Cross Personal

25 niveaus

160 kilogram

16-30 kilogram

Artis Synchro Unity 3.0

25 niveaus

180 kilogram

16-30 kilogram

Excite+ Synchro 700

25 niveaus

180 kilogram

16-30 kilogram

Excite+ Crossover 700

25 niveaus

180 kilogram

16-30 kilogram

Wave Excite+ 700

25 niveaus

180 kilogram

16-30 kilogram

Cross Personal

Cross Personal-min

Cross Personal

Het nieuwste model crosstrainer van Technogym is de crosstrainer uit de Personal series. Deze elegante crosstrainer heeft een prachtig design en is erg strak afgewerkt met spiegelende details. De handvaten zijn uitgerust met hartslagsensoren, bedieningsknoppen en zelfs luidsprekers. Door het ergonomische design is trainen op deze crosstrainer heel comfortabel en veilig.

Trainen op deze crosstrainer hoeft nooit saai te zijn door Technogym Live-interface. Je kunt gebruik maken van de interactieve Personal Trainer en de mogelijkheid om te streamen of online muziek te luisteren. Of train met videobegeleiding waardoor het net lijkt alsof je door de mooiste landschappen rent. Pas je training geheel naar wens aan met de 25 weerstandsniveaus of 21 trainingsprogramma’s.

Artis Synchro Unity 3.0

crosstrainers-artis-synchro-min

Artis Synchro Unity 3.0

Deze crosstrainer onderscheidt zich met name door zijn erg grote slaglengte van 67 centimeter, waardoor je een heel soepele en natuurlijke beweging maakt. Door verschillende innovatieve technieken kun je heel veilig gebruik maken van deze crosstrainer, zo blokkeren de pedalen bij het opstappen zodat je het apparaat veilig kunt betreden. Tijdens het trainen kun je gemakkelijk instellingen aanpassen door de Fast Track Controls op de hendels.

De Artis Synchro Unity is erg interactief door de 4 verschillende videogestuurde programma’s, zo waan je je in prachtige landschappen of drukke straten tijdens je work-out. Door het Unity 3.0 systeem kun je tijdens het sporten surfen op het web, streamen of zelfs games spelen. Naast het Quick Ramp systeem, waardoor je gemakkelijk de helling kan instellen, zijn er 15 trainingsprogramma’s en 25 weerstandsniveaus die je uitdagen het beste uit jezelf te halen. Door de crosstrainer te koppelen aan de MyWellness app van Technogym kun je al je prestaties registreren, zo blijf je gemotiveerd om je sportdoel te halen.

Excite+ Synchro 700

Excite+ Synchro 700-min

Excite+ Synchro 700

De Excite+ Synchro 700 zorgt voor natuurlijke en impactvrije beweging door de achteraandrijving. Zo is er nagenoeg geen belasting op je gewrichten tijdens je work-out. Door de Smooth Motion voelt elke beweging heel soepel en ontspannen aan.

Door de vele opties kun je jouw work-out perfect aanpassen aan jouw sportdoel en fitheid, de crosstrainer biedt 15 trainingsprogramma’s en 25 weerstandniveaus. Door de Fast Track Controle-fucntie kun je het weerstandsniveau aanpassen op de hendels. Er zijn meerdere handsensoren, op de vaste handvaten en de hendels, om heel nauwkeurig je hartslag te meten.

De Excite+ Synchro 700 is verkrijgbaar in 3 uitvoeringen: Visioweb, Unity 1.0 en Unity 3.0 en is leverbaar in zwart of zilver. De verschillende uitvoerigen geven de verschillende display-versies en interactieve mogelijkheden aan. De Visioweb is een van de eerste digitale uitgaves en biedt minder opties dan de nieuwste versie Unity 3.0 waardoor sporten nog interactiever is.

Excite+ Crossover 700

Excite+ Crossover 700-min

Excite+ Crossover 700

De bewegingen die je maakt op de Excite+ Crossover 700 lijken op schaatsen, skiën of dansen. Anders dan bij een traditionele crosstrainer maken je benen niet alleen in een draaiende beweging maar bewegen ze ook van links naar rechts, hierdoor is de beweging heel natuurlijk en train je nog meer spieren tegelijkertijd.

Je kunt deze crosstrainer heel eenvoudig koppelen met smartphone of tablet om je prestaties te registreren of je kunt gebruik maken van de TGS-sleutel die op elk Technogym apparaat passen en automatisch je voortgang opslaat in de cloud en de MyWellness app.

De Excite+ Crossover 700 is verkrijgbaar in 4 uitvoeringen: 700i, Visioweb, Unity 1.0 en Unity 3.0 en is leverbaar in zwart of zilver. De verschillende uitvoerigen geven de verschillende display-versies en interactieve mogelijkheden aan. De 700i biedt helaas nog geen digitale interactieve opties, de nieuwste versie, Unity 3.0, biedt deze wel waardoor sporten nog interactiever wordt.

Wave Excite+ 700

Wave Excite+ 700-min

Wave Excite+ 700

Anders dan gewone crosstrainers maak je op dit apparaat niet alleen een draaiende beweging maar ook bewegingen van links naar rechts, zo lijken de bewegingen meer op schaatsen of skiën dan op hardlopen. Je traint nog meer spiergroepen op deze crosstrainer ondanks de kleine slaglengte. De handvaten en hendels zijn beide voorzien van gevoelige hartslagsensoren waardoor je heel nauwkeurig je hartslag kan meten tijdens het trainen.

Trainen hoeft niet saai te zijn op deze Wave Excite+ 700 want je kunt de crosstrainer koppelen met WiFi, Bluetooth en USB om tijdens je work-out te genieten van je favoriete video’s of muziek. Het heldere LCD scherm geeft maar liefst 7 waardes weer, waardoor je altijd gemotiveerd blijft om je sportdoelen te halen.

De Wave Excite+ 700 is verkrijgbaar in 2 uitvoeringen: 700i en Visioweb en is leverbaar in zwart of zilver. De verschillende uitvoerigen geven de verschillende display-versies en interactieve mogelijkheden aan. De 700i biedt helaas nog geen digitale interactieve opties, de nieuwste versie van de Wave Excite+ 700, Visioweb, biedt al wel digitale opties waardoor sporten interactiever wordt.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}