.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Tablethouder fietstrainer: Onze top 5 modellen

Auteur: Chesney
Publicatie: 13/03/2022
Laatste update: 23/07/2023

Slank en sterk worden terwijl je je favoriete film of serie bekijkt? Dat klinkt erg aanlokkelijk, niet? Dat dachten wij ook. Dankzij een hometrainer met tablethouder kan dit. 

Of jouw hometrainer beschikt over een tablethouder lijkt misschien een irrelevant detail, maar het kan een essentieel onderdeel van je hometrainer zijn. Vooral voor de fanatieke sporters die dagelijks gebruik willen maken van hun hometrainer.

Wat zijn de de voordelen ?

Dat je video’s en series kunt kijken terwijl je traint, moge duidelijk zijn. Maar er zijn meer verborgen voordelen te vinden aan fietstrainers met tablethouders. Wij hebben een aantal belangrijke voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Virtueel vergaderen terwijl je traint 
 • Foto’s bekijken op social media terwijl je fit wordt
 • E-mails versturen terwijl je traint
 • Makkelijk toegang tot fitness-apps zoals Kinomaps. Hiermee kun je 's werelds mooiste routes verkennen
 • Ook zijn er applicaties beschikbaar om je sportieve voortgang nauwkeurig te meten
 • Live sporten tegen onbekenden of je vrienden

Er zijn dus genoeg redenen om een hometrainer met tablethouder aan te schaffen. Maar welk model is het meest geschikt voor jou? 

Tablethouder hometrainer top 5 

Hier volgt nu onze 5 keuzes. Er zal ongeacht je budget een geschikte keuze in ons lijstje voorkomen. Lees dus zeker even verder! 

Afbeelding

Nummer

Model

Prijs

VirtuFit opvouwbare hometrainer-min

#1

De VirtuFit Opvouwbare Hometrainer met Tablethouder

fitbike ride 6 hometrainer afbeelding

#2

De FitBike Ride 6 iPlus met tablethouder

Virtufit Iconsole HTR 2.0-min

#3

De VirtuFit HTR 2.0 met tablethouder

fitbike ride 5 hometrainer

#4

De FitBike Ride 5 fietstrainer met tablethouder

exercise-bike-cardio-fit-b30-min

#5

De Tunturi Cardio Fit B30

#1: De VirtuFit Opvouwbare Hometrainer met Tablethouder

VirtuFit opvouwbare hometrainer-min

VirtuFit Opvouwbare Hometrainer met Tablethouder

Laten we beginnen met deze prima budget hometrainer. Het stevige en stabiele frame is versterkt met aluminium om langdurig trainingsgenot te garanderen. 

Aan de achterkant van de hometrainer zijn stabilisatoren gemonteerd. Deze zorgen ervoor dat de hometrainer altijd waterpas staat en niet om kan vallen tijdens het sporten. 

Aan deze stabilisatoren zijn speciale transportwieltjes gemonteerd om het apparaat gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere te verplaatsen. Zo staat de hometrainer nooit in de weg.

Dankzij de mogelijkheid tot inklappen kun je een hoop ruimte besparen. Een geweldige optie voor mensen met weinig budget en weinig ruimte in huis!

Wat is de prijs?

De prijs van de VirtuFit Opvouwbare Hometrainer met Tablethouder ligt om en nabij de € 195,-.

#2: De FitBike Ride 6 iPlus met tablethouder 

fitbike ride 6 hometrainer afbeelding

De FitBike Ride 6 iPlus met tablethouder 

Deze prima hometrainer van het merk FitBike is een van de beste hometrainers die je op dit moment kunt vinden. De hometrainer is zeer stevig en solide en beschikt over de nieuwste technieken. 

Je kunt de Ride 6 iPlus namelijk via bluetooth aansluiten op je smartphone of tablet. Zo kun je gebruikmaken van de laatste technologische ontwikkelingen en sport apps.

Ook zijn er 16 trainingsprogramma’s waarvan je gebruik kunt maken. Onder deze trainingsprogramma’s vind je een hartslag-, een wattage- en een energieprogramma.

Het duidelijke lcd-scherm geeft de volgende gegevens weer: de afstand, snelheid, tijd, calorieverbruik, wattage, RPM en je hartslag.

Wat is de prijs?

De prijs van de e FitBike Ride 6 iPlus ligt om en nabij de € 450,-.

#3: De VirtuFit HTR 2.0 met tablethouder 

Virtufit Iconsole HTR 2.0-min

De VirtuFit HTR 2.0 met tablethouder 

Nog een geweldig apparaat van VirtuFit. Dit keer een meer geavanceerde hometrainer. Het zadel van deze luxe hometrainer is erg groot en ergonomisch gevormd. Bovendien is hij zowel in de lengte als in de hoogte verstelbaar.

Dit geldt ook voor het stuur. Zo kun je altijd de juiste fietshouding vinden. Deze hometrainer heeft een belastbaar gewicht van maar liefst 150 kg. Dit maakt deze hometrainer geschikt voor bijna iedereen.

De HTR 2.0 telt maar liefst 24 verschillende programma’s. Naast de hartslag programma’s zijn er 14 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s waaronder 1 handmatig programma, 1 wattage programma, 1 lichaamsvet programma en 4 gebruikersprogramma’s.

Wat is de prijs?

De VirtuFit HTR 2.0 kost om en nabij de € 499,-.

#4: De FitBike Ride 5 fietstrainer met tablethouder

fitbike ride 5 hometrainer

De FitBike Ride 5 fietstrainer met tablethouder

Dankzij zijn fantastische prijs-kwaliteitverhouding is deze hometrainer enorm populair. De FitBike Ride 5 is enorm stabiel, duurzaam en bovendien comfortabel in het gebruik.

Ook biedt dit model je vele trainingsmogelijkheden en won hij de 'Best Reviewed' award van Kieskeurig.nl. Je hebt toegang tot maar liefst 18 verschillende trainingsprogramma's. Door de verschillende programma's af te wisselen kun je een gevarieerd trainingsschema toepassen.

Wat is de prijs?

De prijs van de FitBike Ride 5 ligt om en nabij de € 300,-.

#5: De Tunturi Cardio Fit B30

exercise-bike-cardio-fit-b30-min

De Tunturi Cardio Fit B30

Een andere geweldige hometrainer met tablethouder is de Tunturi Cardio Fit B30. Dit is een geweldig instapmodel voor mensen met een kleiner budget. 

Met deze hometrainer kun je met een lichte tot matige intensiteit trainen en werk je geleidelijk aan je lichaam en conditie.

De duidelijke monitor werkt op batterijen, daardoor kun je de hometrainer overal plaatsen en ben je niet afhankelijk van de netstroom.

De roterende massa van 6 kg zorgt voor voldoende weerstand en een stille training. Je kunt kiezen tussen 8 verschillende weerstandniveaus. Deze weerstanden stel je handmatig in door aan de weerstandknop onder het stuur te draaien.

Wat is de prijs?

De prijs van de Tunturi Cardio Fit B30 ligt om en nabij de € 189,-.

Conclusie

Als het goed is ben jij nu helemaal op de hoogte wat betreft de voordelen van hometrainers met tablethouders. Wil je de top 5 favoriete modellen nog eens onder elkaar zien staan? Dat kan, hier komen ze nogmaals:

 1. De VirtuFit Opvouwbare Hometrainer met Tablethouder
 2. De FitBike Ride 6 iPlus tablethouder fietstrainer 
 3. De VirtuFit HTR 2.0 tablethouder fietstrainer 
 4. De FitBike Ride 5 fietstrainer tablethouder
 5. De Tunturi Cardio Fit B30 fietstrainer tablethouder

We zijn ervan overtuigd dat de hometrainer van jouw dromen in dit lijstje staat! We wensen je veel succes tijdens de aankoop van je nieuwe hometrainer met tablethouder. 

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}