.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Sport supplementen van The Dutch Giant Olivier Richters

Auteur: Chesney
Publicatie: 11/06/2024
Laatste update: 11/06/2024

Fitter worden en gezond blijven daar draait het natuurlijk om als je een fitnessliefhebber bent. Naast een goed trainingsschema helpen ook supplementen daarbij. In dit artikel gaan we daar nader op in.


Een gezonde levensstijl

We hoeven het jou als lezer van love4fitness.nl vast niet te vertellen, maar toch doen we het nog maar eens - het kan tenslotte niet vaak genoeg benadrukt worden - een gezonde levensstijl heeft een zeer positieve uitwerking op je algehele gezondheid. Het helpt ziektes te voorkomen doordat je lichaam in betere conditie is en een betere weerstand heeft.

Bij zo'n gezonde levensstijl hoort voldoende beweging en gezonde voeding. Op beide aspecten gaan we hieronder nader in.


Voldoende beweging

Het positieve effect van bewegen op je lichaam kan niet vaak genoeg benadrukt worden. Met gezond bewegen wordt in dit aspect trouwens bedoeld minimaal een matige inspanning gedurende 30 - 45 minuten per keer en dat voor meerdere dagen per week.

Aanbevolen wordt om tenminste 150 minuten matige beweging per week te hebben. Dus voldoende vaak en voldoende lang bewegen.

Dan denk je dus aan het beoefenen van een sport, fitness of bijvoorbeeld een stuk fietsen op een flink tempo. Een combinatie daarvan kan natuurlijk ook.


Het effect van voldoende beweging op hart- en vaatziekten en stress

Volgens de Hartstichting is voldoende bewegen goed voor je hart en bloedvaten. Zo heeft voldoende beweging bijvoorbeeld een positieve invloed op je bloeddruk, cholesterol, doorbloeding en bloedstolling. Genoeg bewegen kan de kans op hart- en vaatziekten met 20 tot 30% verlagen.

Ook werkt bewegen zeer goed tegen stress. Het zorgt er namelijk voor dat stresshormonen, zoals cortisol, sneller uit je lichaam verdwijnen.


Gezond eten

Niet alleen voldoende en voldoende vaak bewegen is zeer positief voor je gezondheid, ook gezond eten draagt bij aan de vermindering van kans op ziektes zoals diabetes (suikerziekte), hart- en vaatziekten en kanker.

Bovendien zorgt gezond eten voor een algehele betere fitheid van het lichaam waardoor je beter functioneert.

Bij gezond eten denk je natuurlijk direct aan de bekende "Schijf van Vijf". Dit is een adviesinstrument opgesteld door het Voedingscentrum waarbij al het voedsel is ingedeeld in vijf categorieën en wordt aanbevolen welk eten binnen elke categorie een gezondere keuze is, en welke een ongezondere keuze is.

In het algemeen komt dit neer op het eten van genoeg groente en fruit, volkoren producten, meer plantaardig en minder vlees (eventueel afgewisseld met vis), vloeibare vetten en het drinken van vloeistoffen zonder toegevoegde suikers.

Een enkele "zondigen" kan daarbij best, zolang je gezond blijft eten op alle andere momenten.


De rol van voedingssupplementen op een gezonde levensstijl

Soms krijg je door je voeding toch te weinig van bepaalde stoffen, zoals bepaalde vitamines, binnen. Het is dan verstandig om dit aan te vullen met supplementen.

Ook mensen die veel aan sporten en fitness doen hebben baat bij het gebruik van supplementen, vooral voorafgaand aan de training. Om die reden maken veel sporters en fitnessbeoefenaars gebruik van de pre workout supplementen van The Dutch Giant Olivier Richters.


Wat zijn pre workouts?

Een pre workout is een voedingssupplement dat ontworpen is om sporters te helpen hun trainingsprestaties te verbeteren. De supplementen bevatten ingrediënten die bedoeld zijn om het uithoudingsvermogen, je focus, kracht en energie te verhogen.

Om die reden wordt het meestal ingenomen vóór de training, zodat je er tijdens de training profijt van hebt. Vanzelfsprekend is de werking niet bij elk individu hetzelfde.

Naast fitnessliefhebbers en bodybuilders wordt het ook veel gebruikt door professionele en amateur atleten, fitnessprofessionals zoals personal trainers en door mensen die gewichtsverlies nastreven.


Sport supplementen van The Dutch Giant kopen

Wil jij ook je sport- of fitnessprestatie verbeteren? Ga dan voor de Sport supplementen van The Dutch Giant Olivier Richters.

Deze speciaal ontworpen supplementen kun je kopen op de website van the Dutch Giant. Op deze website vind je niet alleen pre workout supplementen maar ook allerlei andere supplementen. Zoals voedingssupplementen, vitamines en andere sportsupplementen.

Ben je een grote fan van de Grote Olivier? Dan kun je er zelfs een shaker of t-shirt met zijn naam en logo verkrijgen.

Betalen voor je supplementen doe je trouwens simpel op de manier zoals jij wilt, met iDeal, creditcards, PayPal of achteraf.

Levering is wereldwijd mogelijk. Binnen Nederland is de bezorging gratis bij een bestelling vanaf € 50,00. De supplementen heb je vaak al na enkele dagen in huis, dus je kunt direct beginnen.


Wie is Olivier Richters?

Met een lengte van 2,18m is Olivier een van de langste mannen van Nederland. Aan het begin van zijn volwassenheid zocht hij naar de juiste balans tussen zijn lengte en de breedte van het lichaam.

Met behulp van veel discipline, training en de juiste voeding vond hij deze balans. Daarbij, op zoek naar uitsluitend de beste kwaliteit, ontwikkelde hij zijn eigen supplementen als onderdeel van zijn dieet.

Zo wist hij zeker dat hij controle had over welke ingrediënten er in de supplementen zaten en dat er alleen gebruik werd gemaakt van ingrediënten waarvan de werking ook wetenschappelijk was aangetoond.

Zo ontstond de supplementenlijn "Dutch Giant Nutrition" die je nu op de website van dutchgiant.nl kunt kopen. En dan weet je zeker: Ook voor jou het beste!

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}