.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Senz Sports C7000 Review: Alles wat je moet weten

Auteur: Chesney
Publicatie: 05/06/2022
Laatste update: 23/07/2023

Senz Sports C7000 Crosstrainer
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Duidelijk en moderne trainingscomputer
 • Geruisloos en stabiel trainen

Ben jij gek op sporten en wil je dat graag thuis doen? Dan staat een degelijke crosstrainer waarschijnlijk op je verlanglijstje. Je wilt niet te veel betalen voor het apparaat, maar het moet op z’n minst 10 jaar meegaan, toch?

Prefect, je bent hier aan het juiste adres. In deze blog lees je namelijk alles over de Senz Sports C7000 crosstrainer. Na het lezen van deze review weet jij alle ins and outs over dit type crosstrainer! 

In deze Senz Sports C7000 review nemen we alle belangrijke punten in acht om jou zo goed mogelijk te informeren over waar je op kunt letten voordat je een crosstrainer aanschaft. 

Ook hebben wij de crosstrainer voor een periode van 2 weken mogen testen. We delen onze ervaringen met je zodat jij beter weet wat je kunt verwachten van deze crosstrainer.

Het lezen van dit artikel duurt ongeveer 7 tot 8 minuten. Na het lezen van deze tekst ben jij helemaal op de hoogte en zou je kunnen weten of je over zult gaan tot het aankopen van deze crosstrainer. 

Over het merk Senz Sports

senzsports

Senz Sports is een geweldig sportmerk van Nederlandse bodem. Ze hebben een sterke reputatie opgebouwd binnen de fitnesswereld en vele thuissporters sporten ook op een Senz Sports apparaat.

Senz Sports heeft een uitgebreide lijn aan crosstrainers en blinkt uit in de degelijkheid van deze apparaten. Daarnaast zien ze er allemaal zeer gelikt en professioneel uit.

De producten van Senz Sports zijn exclusief te koop bij webshops als Betersport en Bol.com. De fitnessapparaten van Senz Sports kun je trouwens ook testen! Ze zijn opgebouwd en staan klaar voor jou om uit te testen in de showroom van Betersport in Panningen.

Over de Senz Sports C7000 crosstrainer

Senz Sports C7000-2-min

De Senz Sports C7000 is een gloednieuwe high-end crosstrainer die met name geschikt is voor thuisgebruik. De makers van de C7000 hebben zichzelf dankzij dit model echt overtroffen.

De crosstrainer is namelijk uitgerust met een ultramoderne 7-inch TFT-scherm dat draait op een Android-systeem. De crosstrainer is dus voorzien van de laatste technische snufjes en ziet eruit om door een ringetje te halen.

Dankzij het Android besturingssysteem heb je de toegang tot enkele Android-gestuurde apps. Denk bijvoorbeeld aan sportapplicaties maar ook aan Netflix. Dit is een ware toevoeging op je normale training.

Hierdoor kun je namelijk tijdens het sporten naar jouw favoriete serie of film kijken! Of je haalt alles uit je training dankzij de interactieve trainingsapps.

Dit maakt het sporten een stuk aangenamer en meer dynamisch. De meeste mensen die ooit gebruik hebben gemaakt van dit soort sportapps willen niet meer terug.

Voor de beginnende of ervaren thuissporter is de Senz Sports C7000 daarom een uitstekende crosstrainer. Ook zou de Senz Sports C7000 ingezet kunnen worden voor commerciële doeleinden.

Het design van de Senz Sports C7000

Senz Sports C7000-6-min

Modern, professioneel design

Dankzij het strakke design en de zwarte poedercoating van het frame is deze crosstrainer zeker geen doorn in het oog. Je kunt hem dus rustig in de hoek van je woonkamer plaatsen. Het aanblik van deze crosstrainer is zeer professioneel en modern. Je kunt zien dat ze veel aandacht hebben besteed aan het design.

Gewicht

De crosstrainer heeft een eigen gewicht van 85 kilogram. Dit zorgt ervoor dat de crosstrainer te belasten is met een gebruikersgewicht tot maximaal 150 kilogram.

Senz Sports C7000-1--min

Maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram

Technische specificaties 

Het grote en duidelijke lcd-scherm is niet de enige reden waarom de C7000 crosstrainer zo gewild is. Het 12 kilogram zware vliegwiel bevindt zich aan de voorkant. Dit zorgt ervoor dat je een heel natuurlijke beweging kunt maken wat je training een stuk comfortabeler maakt.

Een ander groot voordeel van de C7000 crosstrainer is dat het mogelijk is om de lengtepas en de pedalen aan te passen. Hierdoor kun je de crosstrainer precies aanpassen naar wat het beste bij jouw lengte en houding past.

Vloeiende bewegingen

Tijdens de ontwikkeling van de C7000 crosstrainer hebben de makers de nadruk gelegd op het creëren van vloeiende bewegingen. Dit voorkomt blessures en maakt je trainingen zeer comfortabel.

De productontwikkelaars hebben de C7000 uitvoerig laten testen door zowel sporters als amateurs. Alle testers waren lyrisch over de vloeiende beweging van de crosstrainer. 

Behalve deze voordelen is de Senz Sports C7000 voorzien van diverse andere technische voordelen zoals:

Een TFT Touchscreen display

Senz Sports C7000-5-min

Vloeiende loopbeweging

Senz Sports C7000-9-min

Het TFT Touchscreen display

De C7000 crosstrainer is voorzien van een groot touchscreen scherm waar je - onder andere - een duidelijk overzicht van jouw training kunt zien. Hierdoor ben je dus altijd op de hoogte van jouw sportieve prestaties. 

Dit werkt zeer motiverend. Daarnaast kun je dankzij dit scherm ook je training of weerstand aanpassen tijdens het trainen. De Senz Sports C7000 crosstrainer is uitgerust met 12 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s.

Deze kun je eenvoudig vanaf het scherm selecteren en starten. Dankzij de ingebouwde hartslagontvanger kun je de crosstrainer ook koppelen via een speciale (hartslag)borstband. Zo kun je hartslagprogramma's volgen.

Hartslagprogramma's

Naast de 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's beschikt de Senz Sports C7000 ook over een speciaal hartslagprogramma. Middels dit hartslagprogramma kun je op de door jou gewenste hartslag blijven trainen. 

Dit is zeer ideaal voor hartpatiënten. Hoe het trainen op basis van je hartslag precies in zijn werk gaat? Pak tijdens het trainen simpelweg de geïntegreerde hartslagsensoren vast. Hierdoor wordt de intensiteit van je training automatisch aangepast aan de hand van jouw hartslag. 

Daarnaast is het mogelijk om de crosstrainer te koppelen met een hartslagband. Hierdoor is het mogelijk om de hartslag nog veel nauwkeuriger te meten.

Een Android besturingssysteem

Bovendien is de Senz Sports C7000 uitgerust met een Android besturingssysteem.

Dit houdt in dat er een aantal bekende applicaties door de fabrikant zijn geïnstalleerd. Denk bijvoorbeeld aan applicaties zoals:

 • Kinomap
 • Google Maps
 • Google Chrome
 • YouTube
 • Spotify 
 • Netflix

Het trainen aan de hand van deze (sport)apps is onmisbaar in deze tijd. Als je ooit toegang hebt gehad tot deze dynamische manier van sporten, wil je waarschijnlijk niet meer terug.

Senz Sports C7000-9-min

Trainen met apps is mogelijk

Het trainen aan de hand van sportapps kan heel motiverend werken. Je kunt namelijk online toernooien volgen en tegen je vrienden racen. Ook is het mogelijk om je via Kinomap te begeven in een virtuele wereld waardoor je training een stuk vermakelijker wordt.

Onze ervaring met de Senz Sports C7000

Dan is het nu tijd voor onze ervaring met de Senz Sports C7000. Gedurende een periode van 2 weken hebben wij de crosstrainer mogen testen. Ga er lekker voor zitten want hier gaan we dan…

Onze ervaringen waren unaniem positief. Om te beginnen was er veel lof over het uiterlijk van de crosstrainer.

Iedereen was het erover eens dat deze crosstrainer een zeer professioneel uiterlijk heeft. Hij ziet er stevig uit en zo voelt hij ook aan wanneer je ermee traint. 

Geruisloos

De crosstrainer maakt geen geluid en dat is heel prettig in vergelijking met andere modellen. Dit is ideaal als je niemand wilt lastigvallen tijdens het trainen of als je wil genieten van muziek of een serie wil gaan kijken terwijl je traint. 

Zeer stabiele crosstrainer

Het is een verademing om jezelf niet te hoeven inhouden om veiligheidsredenen. Als je van flink sporten houdt, moet een crosstrainer zeer stabiel zijn.

Volgens ons is de C7000 zeer stabiel en dus veilig. Je kunt daarom met een gerust hart flink trainen! 

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

De prijs-kwaliteitverhouding is volgens ons hartstikke goed: het is een mooie en degelijke crosstrainer in de hogere prijsklasse. Wij zijn van mening dat de C7000 crosstrainer een van de beste crosstrainers van het moment is.

De prijzen voor goede crosstrainers liggen tussen de 1000 en 1500 euro. Het is misschien in één keer een uitgave, maar dat is deze crosstrainer zeker waard. Alle technische extra’s, zoals het Android besturingssysteem en het moderne scherm maken dat de prijs-kwaliteitverhoudingen zeer gunstig ligt. 

Het enige (mogelijke) nadeel

Het enige nadeel dat wij hebben kunnen ontdekken is dat de crosstrainer niet opklapbaar is. Mensen met ruimtegebrek zouden misschien beter een inklapbaar model kunnen kiezen.

Senz Sports C7000-1-min

De C7000 is niet opklapbaar

Heb je wel de beschikking over genoeg ruimte? Dan is de C7000 crosstrainer zeker aan te raden. Doordat de crosstrainer niet inklapbaar is, is hij zeer solide en stabiel. Dit is wat ons betreft meer waard dan het gegeven of een crosstrainer inklapbaar is.

Sportapplicaties

De mogelijkheid tot het gebruiken van je favoriete apps is ook een zeer voordelig gegeven. Deze apps werken perfect met de Sens Sports C7000 en zijn een ware toevoeging op je normale training. 

Wij hebben de sportapp Kinomap geprobeerd en waren zeer te spreken over onze ervaring. Het online trainen is een echte pre als je houdt van een beetje extra uitdaging.

Technische specificaties

 • Lengtepas: 60 cm
 • Aantal weerstanden: 16
 • Dubbele kogellagers: Ja
 • Gewicht vliegwiel: 12 kg
 • Inklapbaar: Nee
 • Waterpas afstelbaar: Ja
 • Weerstand instelbaar: Elektronisch
 • Weerstandsysteem: Magnetisch
 • Lengtepas verstelbaar: Ja
 • Plaatsing vliegwiel: Voorwiel
 • Afmetingen: 130 centimeter x 95 centimeter x 170 centimeter

De belangrijkste voordelen Senz Sports C7000

 • Zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding
 • Een makkelijke en vlotte installatie
 • Android besturingssysteem
 • Moderne touchscreen scherm
 • Geruisloos trainen
 • Stabiel trainen
 • Mogelijkheid tot trainen op basis van je hartslag

Conclusie

De makers van de Senz Sports C7000 crosstrainer hebben ons wederom laten zien dat ze ontzettend goed zijn in hun werk. De Senz Sports C7000 is een ware aanrader als je het geld kunt missen en je zoekt een goede crosstrainer waarmee je fit wilt worden.

De voornaamste voordelen zijn het moderne scherm, de stabiele behuizing en de toegang tot diverse applicaties zoals Netflix en Kinomap. Ook kunnen we stellen dat de prijs-kwaliteitverhouding zeer gunstig is.

Hartpatiënten kunnen ook veilig trainen op deze crosstrainer, want je kunt gebruikmaken van een borstband of van de ingebouwde hartsensoren in combinatie met het speciale hartslagprogramma. 

Tijdens de testperiode van 2 weken kunnen wij met zekerheid stellen dat de C7000 een zeer geschikt apparaat is voor de fanatieke thuissporter. Je haalt een zeer degelijk apparaat in huis waar je heel wat jaren lekker mee kunt sporten. 

Het enige - mogelijke - nadeel is dat je de crosstrainer niet kunt inklappen. Voor mensen met genoeg ruimte in huis hoeft dit natuurlijk geen probleem te zijn.

Hopelijk heeft deze informatie je geholpen tijdens het maken van de juiste beslissing. Heel veel succes met kiezen van de juiste crosstrainer. We willen je bedanken voor het lezen van deze blog en zien je graag terug bij een volgende!

Senz Sports C7000 Crosstrainer
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Moderne trainingscomputer met touchscreen display
 • Geruisloos en stabiel trainen

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}