.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Mini hometrainer: Onze 7 favoriete modellen

Auteur: Chesney
Publicatie: 11/03/2022
Laatste update: 23/07/2023

Ben jij van plan om een mini hometrainer aan te schaffen? Dat is een goed idee. Compacte mini hometrainers zorgen ervoor dat je jouw boven- en onderlichaam overal kunt trainen. 

Dankzij een mini hometrainer kun je thuis op de bank, op kantoor of op reis trainen. Een mini hometrainer kun je overal plaatsen en dat is een uitkomst voor mensen die weinig ruimte tot hun beschikking hebben.

De meeste mini hometrainers zijn gemaakt van stevige materialen en gaan daardoor jarenlang mee. Een standaard mini fietstrainer heeft diverse weerstandniveaus zodat je de training kunt kiezen die voor jou optimaal is. 

De meeste mini hometrainers wegen zo’n 4 kilogram en kunnen gemakkelijk onder een tafel worden geplaatst.

Wat zijn de voordelen van een mini hometrainer?

Het formaat en de prijs zijn twee grote voordelen van een mini hometrainer. Voor nog geen 50 euro kun je een geschikte mini fietstrainer kopen die je overal kunt plaatsen.

Een ander voordeel is dat je fit kunt worden terwijl je werkt. Veel mensen hebben het ontzettend druk en combineren graag hun sportieve behoeften met hun verplichtingen. 

Trainen terwijl je werkt

Bureaufietsen zijn dus ideaal als je gedurende de dag op een laagdrempelige manier wilt bewegen. Ze zijn ook erg gemakkelijk in het gebruik: plaats de mini hometrainer onder je bureau en start direct met fietsen. 

Belangrijk hierbij is dat je over een hoog of verstelbaar bureau beschikt. Is dit niet het geval, dan bestaat het risico dat je met je knieën tegen het werkblad botst.

Tip: voorkom verschuiven tijdens het fietsen

Om een langere tijd comfortabel te kunnen trainen is het belangrijk dat de mini hometrainer goed blijft staan. Omdat de meeste mini hometrainers relatief licht zijn kunnen deze gemakkelijk verschuiven.

Daarom zijn veel mini hometrainers voorzien van rubberen antislip voeten. Om schuiven te voorkomen hebben we een aantal tips benoemd die je thuis kunt toepassen:

Neem plaats op een hoge (bureau)stoel. Dit werkt beter dan plaatsnemen op een bank of lage stoel. Plaats - indien mogelijk - de mini hometrainer tegen een muur of zwaar object.

Maak gebruik van een (antislip) vloermat. Deze dient tegelijkertijd als bescherming voor je vloer. Een gladde ondergrond vergroot de kans op schuiven.

Multitasken met een mini hometrainer

Er is geen fitnessapparaat dat beter geschikt is voor multitasking dan de mini bureaufiets. Wanneer je elke dag zo’n 30 minuten fietst zul je het verschil snel genoeg opmerken.

Je benen worden sterker en je zult direct merken dat de eventuele onrust uit je lichaam verdwijnt. Trainen aan de hand van een mini hometrainer stimuleert je bloedsomloop, waardoor je je fit en vitaal gaat voelen.

Genoeg redenen om een mini hometrainer te kopen dus. Maar welke is nou het meest geschikt? Dat ligt geheel aan jouw wensen en budget. Om jou een handje te helpen hebben wij 7 geschikte modellen voor je op een rijtje gezet. 

Onze 7 favoriete mini hometrainers

We hebben deze 7 modellen onderverdeeld binnen 3 prijsklassen: het lagere prijssegment, het midden prijssegment en het hogere prijssegment. Hieronder vind je een kort overzicht van onze keuzes. Verder in het artikel gaan we in op de producteigenschappen.

Afbeelding

Plaats

Model

Prijs

Tunturi Cardio Fit M30 Minibike-min

#1

Tunturi Cardio Fit M30 Minibike

Dreaver Stoelfiets met lcd-scherm-min

#2

De Dreaver Stoelfiets met lcd-scherm

VirtuFit V2 - Stoelfiets met computer-min

#3

De VirtuFit V2

VirtuFit V4 Bureaufiets - Stoelfiets Met Computer-min

#4

VirtuFit V4 mini Bureaufiets

Tunturi Stoelfiets - Bewegingstrainer - Mini hometrainer-min

#5 

De Tunturi Stoelfiets

Good Morning Mini Hometrainer-min

#6 

Good Morning Mini Hometrainer

StoelFietsV3-min

#7

 De VirtuFit V3 Stoelfiets


#1: Tunturi Cardio Fit M30 Minibike

Tunturi Cardio Fit M30 Minibike-min

Tunturi Cardio Fit M30 Minibike 

De Tunturi Cardio Fit M30 Minibike is een prima optie mocht je op zoek zijn naar een betaalbare mini hometrainer die je overal kunt gebruiken. Het is een zeer compacte bureaufiets die niet alleen je benen maar ook je armen traint. 

Daarnaast weegt de Tunturi Fit M30 bijna niets - namelijk 4,5 kilogram - en is heel gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen. 

Wat zijn de functionaliteiten?

De Tunturi Cardio Fit M30 beschikt over een duidelijk lcd-monitor met weergave van de volgende gegevens:

 • De tijd
 • Afstand
 • Het aantal verbrande calorieën.

Het display werkt op AA-batterijen, je bent dus niet afhankelijk van netstroom. Je kunt de weerstandniveaus handmatig instellen. 

Specificaties

 • Afmetingen: L 48 x B 38 x H 28 cm
 • Gewicht: 4,5 kg
 • Maximaal gebruikersgewicht: 110 kg
 • Lcd-display: Ja (werkt op 2 x AA)

#2: De Dreaver Stoelfiets met lcd-scherm mini hometrainer

Dreaver Stoelfiets met lcd-scherm-min

De Dreaver Stoelfiets met lcd-scherm

Nog een prima optie binnen het hogere prijssegment is de Dreaver Stoelfiets. In tegenstelling tot reguliere hometrainers kun je de Dreaver Stoelfiets eenvoudig en overal mee naartoe nemen. 

Je neemt deze stoelfiets makkelijk mee naar kantoor of naar je vrienden zodat je overal kunt trainen. De Dreaver mini hometrainer is ook erg gebruiksvriendelijk. 

Het enige wat je hoeft te doen is plaatsnemen op een stoel of bank. Vervolgens plaats je je voeten in de pedalen en stel je de gewenste weerstand in. Nu kan je training beginnen.

Wat zijn de functionaliteiten?

De Dreaver Stoelfiets beschikt over een duidelijk lcd-scherm waarop je je tijd-, afstand- en calorieën-doelen kunt bijhouden. 

Deze mini trainingsfiets is uitsluitend gemaakt van de beste materialen. Dit zorgt voor een stevige training. Je kunt jarenlang genieten van dit apparaat. De bijgeleverde antislipmat zorgt ervoor dat deze minibike niet wegglijdt tijdens je training.

Specificaties

 • Materiaal: ABSKleur: Zwart
 • Afmetingen: 40 x 35 x 30 cm
 • Product gewicht: 3,3 kg
 • Lcd-scherm: Ja
 • Verschillende weerstandniveaus: Ja

#3: De VirtuFit V2 - mini bureaufiets met computer

VirtuFit V2 - Stoelfiets met computer-min

De VirtuFit V2

De VirtuFit V2 is een heel goede optie binnen het midden prijssegment. Deze veelzijdige mini bureaufiets is niet alleen geschikt voor revalidatiedoeleinden, maar kan ook een goede ondersteuning bieden voor een zwaarder fitnessprogramma. 

Wat zijn de functionaliteiten?

Ook deze minibike beschikt over een handige trainingscomputer. Op het scherm van de VirtuFit V2 zie je de tijd, het aantal omwentelingen, het aantal omwentelingen per minuut en je calorieverbranding. 

Je kiest dankzij de rode knop - bevestigd naast het display - zelf welke waarden je wilt volgen. Deze computer biedt je ook de mogelijk om doelen te stellen, je trainingen bij te houden en met elkaar te vergelijken. Dit is ideaal voor de fanatieke, competitieve sporters onder ons.

Specificaties

 • Afmetingen: 40,5 x 49,5 x 27 cm
 • Garantie thuisgebruik: 2 jaar
 • Gewicht fitness toestel: 2,3 kilogram
 • Kleur: Wit en zwart
 • Materiaal: Kunststof

#4: VirtuFit V4 mini Bureaufiets - Stoelfiets Met Computer

VirtuFit V4 Bureaufiets - Stoelfiets Met Computer-min

VirtuFit V4 mini Bureaufiets

Een andere optie binnen het midden prijssegment is de VirtuFit V4. Dit is een prima keuze voor de drukke, hardwerkende mensen die graag fit willen worden of blijven. Ook is dit een prima apparaat voor revalidatiedoeleinden. 

Wat zijn de functionaliteiten?

Deze mini hometrainer beschikt over een weerstandknop waar je aan kunt draaien zodat je zelf je weerstandniveau kunt kiezen. Op het laagste niveau voel je nauwelijks weerstand. Deze stand is ideaal voor revaliderende of oudere mensen. 

Wil je je prestaties langzaam opbouwen? Dat kan door de weerstand geleidelijk aan te verhogen. Hierbij komt de computer goed van pas. De waarden die je kunt lezen op het display helpen je bij het bijhouden van je prestaties. 

Je kunt de volgende waarden aflezen op het heldere lcd-scherm:

 • Je trainingstijd
 • Het totaal aantal omwentelingen vanaf de laatste keer dat je de batterij hebt vervangen
 • De afgelegde afstand
 • Het aantal pedaalomwentelingen
 • Een schatting van het aantal verbrande calorieën

Ook biedt deze mini bureaufiets je de mogelijkheid om je armen te trainen. Het is dus mogelijk om een low-impact full body work-out te simuleren.

De VirtuFit V4 is zeer compact en licht in gewicht. Het apparaat staat niet snel in de weg. Indien mogelijk plaats je de mini hometrainer op een tapijt of op een vloerkleed. 

Dit zorgt voor een zeer stabiele training. Op een gladde ondergrond bestaat de kans op verschuiven. 

Specificaties

 • Product gewicht: 3,5 kilogram
 • Elektrisch: Nee
 • Kleur: Wit en zwar
 • tAfmeting: 40,5 x 31 x 32 cm
 • Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar
 • Inklapbaar: Nee

#5: De Tunturi Stoelfiets - Bewegingstrainer

Tunturi Stoelfiets - Bewegingstrainer - Mini hometrainer-min

De Tunturi Stoelfiets

Binnen het lagere prijssegment willen we graag ons licht laten schijnen op de Tunturi Stoelfiets Mini hometrainer. Ook dit apparaat kan een low-impact full body work-out nabootsen. Naast het trainen van je benen kun je namelijk ook je armspieren trainen. De Tunturi Stoelfiets is inklapbaar waardoor je hem gemakkelijk meeneemt op reis.

Wat zijn de functionaliteiten?

De voetriempjes zorgen ervoor dat je je voeten stevig kunt bevestigen in de pedalen. Dit garandeert een comfortabele en stabiele training. Ook is het apparaat extreem licht, namelijk slechts 2,5 kilogram.

Specificaties

 • Kleur: Zwart met grijs
 • Product gewicht: 2,5 kg
 • Afmetingen: 47 x 21 x 8 centimeter
 • Verstelbaar: Ja
 • Elektrisch: Nee

#6: Good Morning Mini Hometrainer

Good Morning Mini Hometrainer-min

Good Morning Mini Hometrainer

Een andere zeer voordelige mini hometrainer is de Good Morning Mini Hometrainer voor cardio. Deze mini bureaufiets is een zeer geschikte keuze voor mensen met een kleiner budget. 

Het apparaat past onder de meeste tafels en bureaus zodat je kunt fietsen terwijl je je werk doet of naar een film kijkt. Ook past deze mini hometrainer op een tafel zodat je hem kunt gebruiken voor armspieroefeningen. 

Wat zijn de functionaliteiten?

De weerstand van de Good Morning Mini Hometrainer is handmatig aanpasbaar in meerdere niveaus. Je kunt je oefeningen dus zo zwaar maken als je wilt. Deze mini hometrainer is gemaakt van stevig staal waardoor hij tegen een stootje kan.

Specificaties

 • Kleur: Zwart en zilver
 • Materiaal: Stalen frame + plastic pedalen
 • Afmetingen: 51 x 41 x 32 cm (L x B x H)
 • Afmetingen pedalen: 10,5 x 4 x 2 cm (L x B x H)
 • Product gewicht: 2,18 kg
 • Weerstand aanpasbaar door middel van een draaiknop

#7:De VirtuFit V3 Stoelfiets/Fietstrainer met Handvat en Computer 

StoelFietsV3-min

De VirtuFit V3 Stoelfiets

Nog een geweldig apparaat van VirtuFit is de V3 Stoelfiets. Deze mini hometrainer helpt je om je armen en benen comfortabel te trainen. Deze mini hometrainer heeft een draaiknop om het weerstandniveau gemakkelijk op je eigen niveau te zetten. 

Wat zijn de functionaliteiten?

De VirtuFit V3 beschikt over een slimme trainingscomputer. Terwijl je de hometrainer gebruikt volg je op het display de volgende waarden:

 • De tijd
 • De afstand
 • Het aantal omwentelingen
 • Het aantal omwentelingen per minuut 
 • Het aantal verbrande calorieën

Je kiest zelf welke van deze statistieken je op het scherm wilt aflezen. Ook is er een speciale functie waardoor je automatisch kunt schakelen tussen de verschillende gegevens. De computer start automatisch wanneer je begint te trappen en schakelt zichzelf na het trainen automatisch uit.

Conclusie

Een mini hometrainer is het geschikte apparaat voor de drukke ondernemer. Dankzij een mini hometrainer kun je met minimale moeite fit blijven. Je neemt een mini bureaufiets gemakkelijk mee naar je werk zodat je compleet locatie onafhankelijk bent. 

Mini hometrainers zijn zeer betaalbaar en toegankelijk. Genoeg redenen om een mini hometrainer aan te schaffen dus! Hieronder volgen nogmaals onze 7 favoriete modellen.

 1. Tunturi Cardio Fit M30 Minibike - mini fietstrainer
 2. De Dreaver Stoelfiets met lcd-scherm mini hometrainer
 3. De VirtuFit V2 - mini bureaufiets met computer
 4. VirtuFit V4 mini Bureaufiets - Stoelfiets Met Computer
 5. De Tunturi Stoelfiets - Bewegingstrainer - Mini hometrainer 
 6. Good Morning Mini Hometrainer voor cardio
 7. De VirtuFit V3 Stoelfiets / Fietstrainer met Handvat en Computer 

Bedankt voor het lezen en we zien je graag terug bij een volgende blog!

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}