.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Lidl crosstrainers: Zijn ze je geld waard?

Auteur: Chesney
Publicatie: 20/03/2022
Laatste update: 23/07/2023

Lidl crosstrainers: Zijn deze je geld waard in 2022?

Wil je graag een crosstrainer kopen, maar is je budget beperkt? Dan zou je het kunnen overwegen om een crosstrainer van de Lidl te kopen. Maar ondanks het voordelige prijskaartje wil je natuurlijk wel een degelijk apparaat aanschaffen.

Daarom vroegen wij ons af: “Zijn de crosstrainers van de Lidl je geld waard?” En hoe kan de Lidl zulke goedkope crosstrainers eigenlijk aanbieden? We gaan het er in dit artikel uitgebreid over hebben. Maar ook bespreken we welke sportmerken je regelmatig voorbij ziet komen in het assortiment van de Lidl.

Hoe kan de Lidl crosstrainers zo goedkoop aanbieden?

Lidl-Logo.svg-min

Dit komt voornamelijk omdat de Lidl zijn crosstrainers - en andere fitnessapparaten - in grote partijen inkoopt. De Lidl koopt voornamelijk crosstrainers van degelijke, Duitse fitnessfabrikanten, zoals Kettler en Christopeit sport. 

Ook worden ze geproduceerd door het zusterbedrijf van de Lidl: CRIVIT®. Dit drukt de kosten nog verder naar beneden. Voor de goedkoopste crosstrainers kun je dus het beste CRIVIT® in de gaten houden.

Je kunt dus bij de Lidl voor een paar honderd euro een prima crosstrainer in huis halen. Een jaar naar de sportschool gaan is vaak nog duurder dan wanneer je je crosstrainer bij de Lidl koopt. Thuis sporten wordt je op deze manier heel gemakkelijk gemaakt. En vaak worden de fitnessapparaten zelfs thuis afgeleverd. 

Alles bij elkaar klinkt dit bijna te mooi om waar te zijn. Maar verwacht niet het neusje van de zalm. Je koopt namelijk een degelijk basismodel. 

Om je een duidelijk beeld te geven van de functionaliteiten van een crosstrainer van de Lidl, deden wij een greep uit Lidls huidige crosstrainer-aanbod. We gaan je informeren wat je precies van deze crosstrainers mag verwachten.

Je kunt deze vervolgens zelf vergelijken met andere modellen en aanbieders. Zo kun je beslissen of jij genoegen neemt met een dergelijk basismodel. Zonder alvast te veel te verklappen willen we je dit zeggen: goedkoop is niet altijd duurkoop. 

Welke merken crosstrainers biedt de Lidl aan?

De Lidl doet zaken met de populaire fietsmerken

 • Christopeit Sport
 • Kettler
 • CRIVIT® (onderdeel van Lidl)

Christopeit crosstrainers

Of je nu een Christopeit crosstrainer koopt bij de Lidl of een andere aanbieder, de kwaliteit blijft hetzelfde. Christopeit Sports crosstrainers worden met zorg gemaakt en voldoen aan alle actuele Duitse keuringswetten.  Een aantal Christopeit Sport crosstrainer modellen die worden aangeboden door de Lidl zijn:

De Christopeit Sport CS-5 - zilver

Christopeit crosstrainer CS5 II zilver-min

De Christopeit Sport CS-5 - zilver

Deze modern vormgegeven, metalen crosstrainer biedt je wat je van een degelijke crosstrainer mag verwachten. De crosstrainer is voorzien van 8 verschillende weerstandniveaus, transportwielen en verstelbare - antislip - voetpedalen.

Ook kun je gebruikmaken van de handsensoren met hartslagmeting. Je kunt trainingen volgen op basis van tijd, calorieverbruik of je hartslag. Alle relevante trainingsgegevens worden duidelijk weergegeven op het grote lcd-display.

Wat zijn de specificaties?

 • Gewicht vliegwiel: 8 kg
 • Afmetingen: 140 x 59 x 171 cm
 • Gewicht: 40 kg
 • Maximaal gebruikersgewicht: 150 kg

Wat is de prijs?

De prijs van de Christopeit Sport CS-5 crosstrainer ligt rond de € 330,-.

Christopeit Sport CT3 Crosstrainer

Christopeit crosstrainer CT3 -min

Christopeit Sport CT3 Crosstrainer 

Dankzij de Christopeit Sport CT3 kun je makkelijk vanuit huis fit worden. De trainer heeft beweegbare handgrepen voor voorwaartse en achterwaartse bewegingen. Hiermee kun je verschillende spiergroepen trainen.

Ook bezit dit apparaat over een slimme trainingscomputer en over een duidelijk lcd-scherm. Deze geeft de volgende waarden weer:

 • De trainingstijd
 • De snelheid
 • De afstand
 • Het aantal verbrande calorieën
 • Je hartslag en polsmeting

De crosstrainer heeft 8 verschillende weerstandniveaus en een polsmeting (via de handgrepen). Hiermee kun je trainen op basis van je hartslag. Dit is ideaal voor mensen die last hebben van verhoogde gezondheidsrisico’s.  

Wat zijn de specificaties?

 • Gewicht vliegwiel: 7 kg 
 • Remsysteem: magneetremsysteem 
 • Voeding: batterij
 • Afmetingen: 66 x 111 x 152 cm (b x l x h)
 • Gewicht: 29 kg
 • Maximaal gebruikersgewicht: 100 kg

Wat is de prijs?

De prijs van de Christopeit Sport Crosstrainer CT3 ligt rond de € 280,-.

Kettler crosstrainers

Kettler is een ander hoogwaardig Duits fitnessmerk. Kettler heeft een geweldige reputatie binnen de fitnesswereld en de Lidl doet al een hele poos zaken met deze fabrikant. 

Wij mogen nu profiteren van crosstrainers van de bovenste kwaliteit, die de Lidl aanbiedt tegen werkelijke bodemprijzen. Nu volgt een uitgebreide productomschrijving van een van Kettlers crosstrainers, aangeboden door de Lidl.

De Kettler Cross M 2.0 crosstrainer

Kettler Cross M 2.0-min

De Kettler Cross M 2.0 crosstrainer

De crosstrainer biedt je een effectieve - gewrichtsvriendelijke - training voor het hele lichaam. De Kettler Cross M 2.0 is voorzien van 8 handmatig instelbare weerstandniveaus. 

De Cross M 2.0 is ideaal voor het trainen van grote spiergroepen zoals je beenspieren, armspieren, je core en schouderspieren. Dankzij deze crosstrainer belast je je gewrichten nauwelijks tot niet. 

Wat zijn de specificaties?

 • Gewicht vliegwiel: 12 kilogram
 • Type display: lcd-display
 • Weergave van: snelheid, calorieën, hartslag, RPM, afstand, trainingstijd
 • Limiet instelling: Ja
 • Display in hoogte verstelbaar: Nee
 • Touchscreen: Nee
 • Verlicht display: Nee
 • Handmatige weerstandniveaus: Ja, 8 
 • Inclusief handpols-sensoren
 • Inclusief transportwielen: Ja
 • Verstelbare voetpedalen: Ja
 • Bluetooth-verbinding: Nee
 • Aux-in aansluiting en speakers: Nee

Wat is de prijs?

De prijs van de Kettler Cross M 2.0 crosstrainer ligt rond de € 400,-.

Zijn de Lidl crosstrainers je geld waard?

Ja, de crosstrainers die de Lidl aanbiedt zijn volgens ons zeker je geld waard. Vaak kiest de Lidl wel voor basismodellen. Ga er dus niet vanuit dat je de allerbeste crosstrainer in huis haalt. Als je een crosstrainer met meer geavanceerde functionaliteiten wilt, zul je dus wat verder moeten kijken. 

Maar ben je op zoek naar een basismodel voor een voordelige prijs? Dan zijn de crosstrainers van Lidl zeker het overwegen waard. 

Conclusie

Koop je een crosstrainer bij de Lidl? Dan koop je een prima basismodel. Een crosstrainer zonder te veel poespas, die zijn werk jarenlang prima zal doen. 

Een degelijke crosstrainer kopen voor maar een paar honderd euro kan dankzij de Lidl. Zij doen namelijk zaken met vele grote, Europese sportproducenten.

Hierdoor kan je - zelfs als je een klein budget hebt - profiteren van de beste fitnessapparatuur tegen de laagste prijzen. Wij raden je vooral aan om de merken Christopeit en Kettler in de gaten te houden. 

Dit zijn fitnessproducenten die een geweldige reputatie hebben opgebouwd op het gebied van het maken van hoogwaardige apparatuur tegen bodemprijzen. Voor de állergoedkoopste crosstrainers kun je het beste het merk CRIVIT® in de gaten houden. Dit bedrijf is onderdeel van de Lidl. 

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}