.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Infiniti crosstrainer top 3 + alles over het merk

Auteur: Chesney
Publicatie: 11/03/2022
Laatste update: 23/07/2023

Ben jij bekend met het Australische fitnessmerk Infiniti? Als je op zoek bent naar een degelijke crosstrainer dan loont het de moeite om de crosstrainers van dit fantastische merk eens te bekijken.

En komt dat even heel goed uit want deze blog is gewijd aan Infiniti crosstrainers. Wij hebben zelfs een top 3 samengesteld waarin we onze 3 favoriete Infiniti crosstrainers uitlichten. Laten we gelijk beginnen.

Over het merk Infiniti Fitness Systems

Infiniti is een bekend Australisch fitnessmerk. De hoeksteen van Infiniti Fitness Systems was een revolutionair product genaamd ‘Exa Gym’. Dit product is in 1982 met succes geïntroduceerd als een degelijk fitnessapparaat voor gebruik binnenshuis. 

Dit product was het eerste in zijn soort en werd al snel een hit binnen heel Australië én Nieuw-Zeeland. Infiniti begon als pionier in fitnessapparatuur voor thuisgebruik en staat sinds die tijd bekend om zijn premium kwaliteit.

In 1987 evolueerde Infiniti naar een groter bedrijf. Sinds 1987 werd er een breed scala aan kracht- en cardio-apparatuur aangeboden waar wij - ook aan deze kant van de aarde - nu nog steeds van kunnen genieten. 

De Infiniti crosstrainer top 3

Laten we nu overgaan op de Infiniti crosstrainer top 3. Wij hebben een aantal apparaten onder de loep genomen zodat jij de perfecte Infiniti crosstrainer kunt aanschaffen. Dit zijn onze favoriete modellen:

#1 Infiniti VG50BS-BT 

#2 Infiniti X985 crosstrainer 

#3 Infiniti ST990 crosstrainer

# 1: De Infiniti VG50BS-BT crosstrainer

infiniti-vg50-bt-min

De Infiniti VG50BS-BT

De Infiniti VG50BS-BT is een geavanceerde crosstrainer die uitgerust is met moderne functies die bestemd zijn voor optimaal gebruikscomfort. De ingebouwde knoppen in beide handgrepen zorgen ervoor dat je tijdens het trainen je armen kunt trainen en tegelijkertijd de computer kunt bedienen. 

Dit is een unieke en zeer handige functie die je zeker niet van elke crosstrainer kunt verwachten. Dankzij de ingebouwde knoppen in beide handgrepen kun je tijdens het trainen je armen blijven bewegen en tegelijkertijd op ieder moment de weerstand verhogen en verlagen of de training pauzeren en hervatten. 

Je hebt je eigen training dus letterlijk in eigen hand met de Infiniti crosstrainer VG50BS-BT. Naast de handige knoppen in beide handgrepen heb je de beschikking over een moderne computer met voorgeprogrammeerde programma's.

Ook kun je bepaalde hartslag gestuurde programma's selecteren en er is de mogelijkheid om zelf een programma samen te stellen. Al je trainingsgegevens worden continu weergegeven op een levendig verlicht display.

Een crosstrainer op maat

Een unieke en functionele toevoeging is de verstelbaarheid van de pedalen. Deze kun je eenvoudig verstellen om zo elke gewenste houding aan te nemen. 

Hoe kun je de pedalen verstellen vraag je je misschien af? Aan de zijkant van de pedalen draai je beide doppen los om deze naar je wens te verstellen.

Een comfortabele training is voor ieder persoon mogelijk dankzij de verstelbare voetpedalen. Je kunt de voetpedalen naar voren of naar achteren verplaatsen. 

Ook de hoek van de pedalen kun je aanpassen. Hierdoor kun je de crosstrainer op zo’n manier instellen dat deze een prettige en de meest comfortabele training biedt.

Ieder lichaam is namelijk anders. Op deze slimme manier is de VG50BS-BT voor iedereen toegankelijk, ook voor jou! Doordat beide hendels van de VG50BS-BT in hoogte verstelbaar zijn kan dit een positieve toevoeging zijn voor gebruikers die wat langer zijn. 

Aan de achterkant draai je de knop los en stel je simpelweg de juiste hoogte in. De handvatten kunnen hierdoor heel gemakkelijk op een hoger (of lager) niveau worden ingesteld. 

Wanneer we de constructie van de VG50BS-BT bekijken zien we een stevige en degelijk afgewerkte constructie. Zodra je begint met trainen zul je merken hoe soepel de beweging verloopt. 

Stil en soepel magnetisch weerstandssysteem

Ook merken we dat er weinig geluid te horen is. Dit is te danken aan het magnetische weerstandssysteem. De VG-serie van Infiniti biedt moderne, unieke crosstrainers die net wat anders zijn qua design en constructie dan de andere serie van Infiniti crosstrainers. 

Fitness op tablet en smartphone

Trainen anno 2022 doe je met de iConsole-modellen van Infiniti. Deze moderne apparaten staan in verbinding met een smartphone of tablet en maken een training met behulp van je favoriete apps mogelijk.

Infiniti en Kinomap

Infiniti en Kinomap hebben met deze handige work-out app de handen ineengeslagen voor dé ultieme sportbeleving. Hierdoor kun je zowel in de sportschool als thuis genieten van geweldige virtuele Kinomap fietsroutes.

# 2: De Infiniti X985 crosstrainer

De Infiniti X985 crosstrainer-min

De Infiniti X985 crosstrainer

De nieuwe X985 crosstrainer-serie is het neusje van de zalm. Infiniti is meer dan een decennium bezig geweest met onderzoek doen en het ontwikkelen van de beste crosstrainer. De Infiniti X985 crosstrainer is daar het resultaat van.

Wat zijn de belangrijkste functionaliteiten en specificaties van de Infiniti X985 crosstrainer?

 • Goede afwerking 
 • Een uitstekend weerstandssysteem
 • Hoge kwaliteit (Poly) V-riem voor een extra betrouwbare training
 • Twee pols-sensoren (bevestigd aan het stuur)
 • Lange hendels waardoor je je volledige lichaam kan trainen
 • Ingebouwde ontvanger voor borstbanden

Hoe zit het met de console?

 • Tweekleurig lcd-computerscherm
 • 20 programma's 
 • 4 hartslagprogramma's
 • 4 programma's die je zelf kunt samenstellen
 • 12 profielprogramma's
 • Persoonlijke gegevensopslag voor 4 gebruikers
 • Herstel- en lichaamsvetprogramma's

#3: de Infiniti ST990 crosstrainer

de Infiniti ST990 crosstrainer-min

de Infiniti ST990 crosstrainer

Tot slot de Infiniti ST990. Dit is een geweldig apparaat voor stevige trainingen in het comfort van je eigen huis. Het kost misschien wat moeite om de crosstrainer in je huis te stationeren maar als hij eenmaal staat dan krijg je volledig waar voor je geld. 

Dankzij de Infiniti ST990 kun je extra stevige work-outs beleven of je kiest juist voor een rustige cardiotraining. Voor ieder wat wils.

Dit apparaat is zeer stil en soepel in het gebruik en kent een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. De Infiniti ST990 is vrij zwaar, dit betekent dat deze crosstrainer erg degelijk en solide is.

Wat zijn de belangrijkste specificaties en functionaliteiten?

 • Magnetisch aandrijfsysteem
 • Zeer solide apparaat
 • 16 verschillende weerstandniveaus
 • 21″ lcd-display met blauwe achtergrondverlichting
 • 16 verschillende vooraf ingestelde programma’s
 • Ingebouwde ontvanger voor borstbanden
 • Maximaal gebruikersgewicht: 150 kilogram
 • Gewicht crosstrainer: 55 kilogram
 • Infiniti garantie: 5 jaar op het aandrijfsysteem

Conclusie

Als het goed is ben je nu helemaal op de hoogte wat betreft de crosstrainers van het Australische merk Infiniti. Ook heb je keuze uit 3 uitstekende crosstrainers dankzij onze top 3. Hier zie je onze favoriete modellen nog eens onder elkaar staan:

 1. Infiniti VG50BS-BT 
 2. Infiniti X985 crosstrainer 
 3. Infiniti ST990 crosstrainer

Bedankt voor het lezen en we zien je graag terug bij een volgende blog!

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}