.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Wat zijn de beste (online) hometrainer winkels?

Auteur: Chesney
Publicatie: 30/03/2022
Laatste update: 23/07/2023

Je wilt aan je conditie werken of afvallen? Een hometrainer is dan een zeer goede optie. Je kunt een hometrainer namelijk prima in huis gebruiken. En wat is er nou beter dan te sporten wanneer het jou uitkomt. En de mogelijkheid te hebben om je thuis flink in het zweet te werken op een oer-Hollandse manier: door te fietsen. 

Maar bij welke online winkels kan je eigenlijk precies een hometrainer kopen? Je hebt een hoop verschillende opties. Om je te helpen kiezen geven we je hieronder een overzicht van de beste online winkels. 

De beste hometrainer winkels

Laten we meteen met de lijst beginnen.

Betersport.nl: groot en een specialist

Betersport.nl logo

Betersport is een online winkel, die gespecialiseerd is in fitnessapparatuur. Het fijne van Betersport is dat ze naast hun webshop ook een fysieke showroom hebben. Dit biedt jou de mogelijkheid om een model uit te proberen voordat je hem besteld. De zaak combineert dus het gemak van het online shoppen met de praktische mogelijkheden van een fysieke winkel. 

Daarnaast heeft de winkel een groot assortiment. Ze hebben de populairdere merken bijna altijd op voorraad. En omdat ze groot inkopen kunnen ze aantrekkelijke prijzen bieden, waar jij weer van kunt profiteren. 

Bol.com: de winkel met de winkels

Bol.com logo

Misschien wel de allerbekendste online winkel van Nederland is Bol.com. Het is in ieder geval één van de eerste grote online winkels. Bol begon als boekenwinkel en verkocht toen ook nog CD’s. Maar later werden er heel veel andere artikelen toegevoegd, ook van andere winkels, die geen eigen website hadden. 

Bol fungeert tegenwoordig als een paraplu voor een heleboel andere (web)winkels, die via het platform van Bol, hun producten verkopen. Het mooie is daarbij, dat je wel profiteert van de voorwaarden en service van Bol. Als je op zoek bent naar een hometrainer dan kun je dus prima bij Bol terecht en ben je bovendien verzekerd van goede service en leveringsvoorwaarden. 

Het is wel iets moeilijker om je weg te vinden in deze winkel. Omdat het aanbod zo enorm groot is kun je misschien door de bomen het bos niet meer zien. Want je treft het aanbod van veel verschillende fietsenwinkels aan, en dat is niet altijd gesorteerd. Maar als je met de juiste zoekwoorden aan de slag gaat, zul je zeker vinden wat je naar op zoekt bent. Dus ook voor hometrainers is Bol.com een goede optie. 

Fitwinkel.nl: hometrainer-winkel bij uitstek

Fitwinkel.nl

Fitwinkel is één van de meest gespecialiseerde sportwinkels, die hometrainers verkopen. Ook deze zaak biedt je de mogelijkheid om de hometrainers zelf uit te proberen. Wel zo prettig, want dan voel je gelijk of het model bij je past. Fitwinkel heeft namelijk een aantal fysieke winkels waar je langs kunt gaan.

In de webshop kun je ook gemakkelijk vinden wat je zoekt. Dit is te danken aan het feit dat alles overzichtelijk is gegroepeerd en eenvoudig doorzoekbaar is. Misschien heb je vooraf in de winkel gekeken naar hometrainers en ga je dan bestellen. Het kan ook zijn dat je eerst op de website kijkt en aan de hand van alle informatie uitzoekt welke hometrainer jou het meest aanspreekt. 

Je kunt hem dan meteen bestellen of eerst even bij de winkel langsgaan om de hometrainer uit te testen. Je weet dan zeker dat het apparaat precies is waar je naar op zoek bent. Ook kun je in de winkel nog wat extra informatie inwinnen. De adviseurs staan namelijk altijd voor je klaar.

Decathlon: bekende sportzaak met breed assortiment én hometrainers

Decathlon logo

Decathlon is een zeer bekende sportzaak, die de afgelopen jaren flink gegroeid is. Het zijn vooral de fysieke winkels die bekend zijn en in het oog springen. De winkels zijn dan ook zeer ruim gesorteerd én van alle markten thuis. Naast de fysieke winkels, is er ook een uitgebreide webshop. Vrijwel alle sporters worden in deze winkel bediend. Dat geldt voor zowel individuele sporten als voor teamsporten. Ook voor wie thuis wil trainen heeft Decathlon een ruim assortiment. Een goede hometrainer kun je er dan ook zeker kopen. 

Kijk lekker rond op de website en ga naar de winkel om je hometrainer met eigen ogen te zien en uit te proberen. De keuze is in de fysieke winkels niet heel ruim op het gebied van hometrainers, houd daar wel rekening mee.

Fitnesskoerier.nl: niet alleen krachtsport

Fitness Kourier logo

Nog niet zo heel erg bekend, maar ook weer 1 grote zaak met heel veel hometrainers. Uit de naam blijkt wel dat deze zaak alles op het gebied van fitness heeft en niet alleen hometrainers. De naam lijkt misschien naar fietsen te verwijzen, maar je kunt er dus ook terecht voor andere apparatuur en sportspullen. 

Sterker nog: hometrainers zijn zeker niet de hoofdmoot van het assortiment. Fitnesskoerier is beter vertegenwoordigd op het gebied van krachttraining. Toch kun je zeer goed slagen als je op zoekt bent naar een hometrainer, want fitnesskoerier verkoopt onder andere Nautilus en andere goede merken.

Fitnessapparaat.nl: broertje van fitwinkel

fitnessapparaat.nl

Fitnessapparaat.nl is, zoals de naam aangeeft, een winkel in fitnessapparaten. Je kunt er dan ook terecht voor hometrainers in alle soorten en maten. Het is dus een goede plek om eens rond te kijken.Deze online winkel is een broertje van fitwinkel.nl en verkoopt dan ook vrijwel hetzelfde assortiment. 

Op zichzelf is er dus niet zo heel veel reden om juist bij de ene of bij de andere winkel je hometrainer aan te schaffen. Maar, let op: soms is er in de ene winkel een aanbieding en in de andere niet, of is er in één van de zaken bijvoorbeeld een restpartij met korting. Kortom, het is de moeite waard om bij beide zaken even rond te kijken.

Coolblue.nl: verkoopt ook hometrainers

Coolblue logo

Bij Coolblue denk je misschien niet meteen aan sportspullen en -apparatuur. Deze winkel is meer bekend om zijn witgoed en tv- en audioapparatuur. Toch verkoopt Coolblue, zowel online als In de fysieke winkels ook hometrainers. 

De keuze is niet groot, maar de hometrainers die je er kunt krijgen zijn van gerenommeerde merken. Eigenlijk heeft Coolblue het selectie werk dus al voor jou gedaan. Kortom, heb je geen zin om zeer uitgebreid onderzoek te doen én heb je snel last van keuzestress? 

Bezoek dan de website van Coolblue en maak daar je keuze. Je krijgt je hometrainer snel thuisbezorgd of kunt hem soms al meteen meenemen, als je in de fysieke winkel bent.

Gorillasports.nl: Krachtpatsers doen ook cardio

Gorilla Sports.nl

Met zo'n naam kun je eigenlijk aan niets anders denken dan aan krachtsporters. Gorillasports is dan ook vooral een aanbieder van een zeer uitgebreid assortiment krachtapparatuur en daarmee samenhangende artikelen. 

Maar omdat krachtsporters ook wel eens aan cardio moet doen verkoopt deze winkel ook hometrainers. Hometrainers zijn daarnaast zeer geschikt voor revalidatie en ook dat komt onder krachtsporters voor. Om die reden verkoopt Gorillasports dus een aantal zeer goede hometrainers. 

Concluderend

Met bovenstaande opsomming hebben we niet álle online hometrainer- winkels gehad, maar wel de beste Je kunt jezelf uitstekend oriënteren door eens naar de webshops te gaan. En om de hometrainer uit te proberen zijn er vaak mogelijkheden, want veel van deze webwinkels hebben ook een fysieke winkel of eens showroom. 

Als je je hometrainers bij bovenstaande winkels aanschaft, weet je in ieder geval dat de service- en garantievoorwaarden in orde zijn. Dat is prettig om te weten, voor het geval er iets mis zou zijn met de hometrainer, bijvoorbeeld door een fabricagefout. De grote webwinkels doen over het algemeen ook helemaal niet moeilijk over ruilen of terugsturen. 

Wat is een goede hometrainer?

Wat een goede hometrainer is, is niet voor iedereen hetzelfde. Als je groot en zwaar bent, heb je een robuust gebouwd apparaat nodig. Als je hem wilt kunnen verplaatsen, zijn wieltjes belangrijk. Als je bepaalde apps wilt gebruiken moet de hometrainer die ondersteunen. 

Het is dus geen wonder dat er veel verschillende hometrainers bestaan (en dat hebben we het nog niet eens over de fietstrainers!) Ook zijn er verschillende prijsklassen; van heel betaalbaar tot pittig geprijsd. Het is dus goed om je te oriënteren op het aanbod en om je eigen wensen en mogelijkheden scherp te krijgen. 

Dat kun je prima doen bij de bovengenoemde online winkels. Ze staan vol informatie over de verschillende merken en varianten. En het geeft je ook een beeld van de prijzen. Voor onafhankelijk advies kun je ook altijd nog even naar de website van de Consumentenbond gaan, waar regelmatig tests van hometrainers worden gepubliceerd.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}