.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Havermout met bessen en amandelen

Auteur: Chesney
Publicatie: 16/06/2023
Laatste update: 23/06/2023

Havermout met bessen en amandelen is een heerlijk en voedzaam ontbijt dat je energie geeft om de dag goed te beginnen. Het combineert de romigheid van havermout met de zoetheid van bessen en de knapperige textuur van amandelen. Dit recept is eenvoudig te maken en zit boordevol gezonde ingrediënten die je lichaam voeden. 


Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten


Ingrediënten

 • 1 kopje havermout
 • 2 kopjes water
 • Een snufje zout
 • 1 kopje gemengde bessen (zoals aardbeien, bosbessen, frambozen)
 • 2 eetlepels amandelen, grof gehakt
 • 1 eetlepel honing (optioneel, voor extra zoetheid)
 • Optioneel: een scheutje melk of plantaardige melk naar keuze

 • Bereidingswijze

  banner havermout met bessen en amandelen
  1. Doe de havermout, water en een snufje zout in een middelgrote steelpan en breng het aan de kook.
  2. Zodra het kookt, zet je het vuur laag en laat je de havermout sudderen. Roer regelmatig om te voorkomen dat het aan de bodem van de pan blijft plakken.
  3. Kook de havermout gedurende ongeveer 5 minuten, of tot het de gewenste dikte heeft bereikt. Als je de havermout romiger wilt, kun je een scheutje melk toevoegen tijdens het koken.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg de gemengde bessen toe. Roer voorzichtig om de bessen gelijkmatig te verdelen.
  5. Schep de havermout in kommen en bestrooi het met gehakte amandelen.
  6. Als je van wat extra zoetheid houdt, druppel dan een eetlepel honing over elke portie.
  7. Serveer de havermout warm en geniet ervan!


  >> Bekijk hier meer gezonde recepten


  Voedingswaarden (per portie)

  Wanneer je op je voeding let, is het nog steeds belangrijk om rekening te houden met de voedingswaarden. Je lichaam heeft nog steeds voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren en gezond te blijven.

  Hieronder de voedingswaarden voor 1 portie van dit recept:

  • Calorieën: ongeveer 350
  • Koolhydraten: ongeveer 55 g
  • Vetten: ongeveer 10 g
  • Eiwitten: ongeveer 12 g
  • Vezels: ongeveer 8 g


  Calorieën: Havermout met bessen en amandelen bevat ongeveer 350 calorieën per portie. Deze calorieën leveren energie die je nodig hebt om je dag te beginnen. Het is belangrijk op te merken dat caloriebehoeften kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals leeftijd, geslacht, gewicht, lengte en activiteitenniveau.

  Koolhydraten: Deze havermout bevat ongeveer 55 gram koolhydraten per portie. Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron voor ons lichaam en spelen een cruciale rol bij het brandstof geven aan je dagelijkse activiteiten. De koolhydraten in dit gerecht zijn voornamelijk afkomstig van de havermout, bessen en honing (indien gebruikt).

  Vetten: Elke portie bevat ongeveer 10 gram vet. De vetten in dit recept komen voornamelijk uit de amandelen. Amandelen bevatten gezonde, onverzadigde vetten die essentieel zijn voor een gebalanceerd dieet. Ze dragen bij aan het gevoel van verzadiging en helpen bij de opname van bepaalde in vet oplosbare vitaminen.

  Eiwitten: Havermout met bessen en amandelen levert ongeveer 12 gram eiwitten per portie. Eiwitten zijn essentiële bouwstenen voor het lichaam en spelen een rol bij het opbouwen en herstellen van weefsels, het in stand houden van een gezond immuunsysteem en het transporteren van voedingsstoffen door het lichaam.

  Vezels: Elke portie bevat ongeveer 8 gram voedingsvezels. Vezels dragen bij aan een gezonde spijsvertering, helpen het cholesterolgehalte onder controle te houden en bevorderen een langer verzadigd gevoel na het eten. De vezels in dit recept komen voornamelijk van de havermout en bessen.


  Chesney


  Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

  Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

  {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}