.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Flow Fitness crosstrainers: Alles wat je moet weten

Auteur: Chesney
Publicatie: 28/02/2022
Laatste update: 23/07/2023

Ben je nieuwschierig naar de crosstrainers van Flow Fitness? In dit artikel kom je alles te weten over het merk en de crosstrainers die zij verkopen. Lees dus zeker even verder!

Geen tijd om het hele artikel door te lezen? Geen probleem! Je vind hieronder een overzicht van alle crosstrainers, die door Flow Fitness wordt aangeboden. 


Model

Prijs

Flow-Fitness-DCT2000i-Crosstrainer-scaled

Flow Fitness Glider DCT2000i

Flow-Fitness-DCT2500-front-view-scaled

Flow Fitness Glider DCT2500

Flow-Fitness-DCT2500i-side-view-scaled

Flow Fitness Glider DCT2500i

Flow-Fitness-X2i-front-view-scaled

Flow Fitness Perform X2i

Flow Fitness Perform X4i-scaled

Flow Fitness Perform X4i

Flow-Fitness-CF5i-Crosstrainer-scaled

Flow Fitness Pro CF5i

Flow-Fitness-Avoriaz-i-min

Flow Fitness Avoriaz i Rear drive

Over Flow Fitness

Het merk Flow Fitness is opgericht in 2000 door oprichter en designer Gerben van Kalsbeek. Inmiddels heeft het bedrijf al meerdere prijzen in de wacht gesleept en zijn de producten verkrijgbaar in geheel Europa. Alle apparatuur gemaakt door Flow Fitness worden gekenmerkt door robuustheid, functionaliteit, eenvoud en innovatie. Daarnaast laat het designteam zich inspireren door de feedback van hun consumenten en dealers.

De filosofie van Flow Fitness is gebaseerd op het begrijpen hoe mensen thuis willen sporten en in deze behoefte te voorzien door producten op de markt te brengen die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, technisch hoogwaardig zijn en de meest actuele trends volgen. Flow Fitness biedt hometrainers, crosstrainers, hardloopbanden, roeitrainers, speedbikes, fitnessapparatuur en fitnessartikelen aan. Door hun brede aanbod voldoet hun assortiment aan elke wens van de thuissporter.

De crosstrainers van Flow Fitness

Er zijn 7 verschillende crosstrainers die worden aangeboden door Flow Fitness variërend in prijs, aantal weestandniveaus, slaglengtes en systeemsoorten. Om het beste resultaat te behalen met een crosstrainer is het van belang een apparaat te kiezen dat het beste aansluit op jouw doel, ambitie en lichaamsbouw. 

Alle crosstrainers van Flow Fitness maken gebruik van een permanent magneet systeem of een elektromagneet remsysteem, ook wel inductie genoemd hierdoor zijn alle crosstrainers van Flow Fitness heel geruisloos en gemakkelijk in gebruik. 

Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een crosstrainer. Er is een belangrijk verschil tussen reardrive crosstrainers en frontdrive crosstrainers. Dit wordt bepaald door de plaatsing van het vliegwiel en bepaald de beweging die je benen maken tijdens je work-out. 

Een reardrive heeft het vliegwiel aan de achterkant van de crosstrainer en zorgen voor een ronde beweging voor je benen. Frontdrive crosstrainers hebben het vliegwiel aan de voorzijde waardoor de beweging van je benen horizontaler is.

 

 

Weerstandsniveaus

Max. draaggewicht

Roterende massa

DCT 2000i

16 niveaus

140 kilogram

18 kilogram

DCT 2500

16 niveaus

140 kilogram

18,5 kilogram

DCT 2500i

16 niveaus

140 kilogram

18,5 kilogram

Perform X2i

69 niveaus

140 kilogram

18,5 kilogram

Perform X4i

16 niveaus

150 kilogram

30 kilogram

CF5i

69 niveaus

180 kilogram

32 kilogram

Avoriaz i

32 niveaus

135 kilogram

18 kilogram

 

Flow Fitness Glider DCT2000i

Flow-Fitness-DCT2000i

Flow Fitness Glider DCT2000I

Een erg stabiele en stille crosstrainer met LCD display en Bluetooth mogelijkheid. Uitgerust met maar liefst 24 verschillende trainingsprogramma’s, 16 verschillende weerstandsniveaus en heel gemakkelijk te bedienen met het handige Smart Wheel. De slaglengte van 39 centimeter zorgt ervoor dat de beweging natuurlijk aanvoelt en je al je spieren effectief traint. Het stuur is voorzien van sensoren om nauwkeurig je hartslag bij de houden. De pedalen in verstelbaar in 3 verschillende standen om je lichaamspositie perfect aan te passen aan jouw lichaamsbouw. 

Flow Fitness Glider DCT2500

Flow-Fitness-DCT2500-front-view-scaled

Flow Fitness Glider DCT2500

Met een slaglengte van maar liefst 42 centimeter maakt je lichaam hele natuurlijke en effectieve bewegingen. De robuuste bouw van het stalen frame zorgt ervoor dat deze crosstrainer bestand is tegen intensief gebruik. 

De brede voeten van 57 centimeter zorgen dat de crosstrainer stabiel staat tijdens je work-out. In de vaste armen zitten hartslagsensoren ingebouwd voor een goede grip en nauwkeurige registratie. 

Flow Fitness Glider DCT2500i

Flow-Fitness-DCT2500i-side-view-scaled

Flow Fitness Glider DCT2500i

Het interactieve broertje van de DCT2500, door Bluetooth gemakkelijk te bedienen met je smartphone of tablet. Een grote slaglengte (42 centimeter) zorgt voor een grote, soepele elliptische beweging. De 16 verschillende magnetische weerstandniveaus bieden een breed scala aan trainingsmogelijkheden van cardiotraining tot krachttraining. De crosstrainer is gemakkelijk te bedienen door het unieke Smart Wheel op

Flow Fitness Perform X2i

Flow-Fitness-X2i-front-view-scaled

Flow Fitness Perform X2i

Een crosstrainer met het inductie magneetremsysteem en een traploze en zeer nauwkeurige mogelijkheid om de weerstand in te stellen. Deze crosstrainer is uitgerust met transportwielen, waardoor je hem gemakkelijk kan verplaatsen en opbergen na je workout. De grote slaglengte van maar liefst 42 centimeter zorgt voor een soepele en natuurlijke beweging en effectieve training van je spieren.

Flow Fitness Perform X4i

Flow Fitness Perform X4i-scaled

Flow Fitness Perform X4i

Deze crosstrainer is uitgerust met front drive en uitermate geschikt voor de intensieve sporter. De slaglengte van maar liefst 52 centimeter en de verstelbare unieke pedalen zorgen voor een vloeiende beweging waarbij je voeten op een natuurlijke wijze afrollen van je hak naar je tenen. 

Door de hoek van de pedalen in te stellen kun je gerichter alle beenspieren trainen. Zijn robuuste staalconstructie en degelijke bouw zorgt dat deze crosstrainer bestand is tegen intensief gebruik.

Flow Fitness Pro CF5i

Flow-Fitness-CF5i-Crosstrainer-scaled

Flow Fitness Pro CF5I

Een van de meest complete crosstrainers aangeboden door Flow Fitness door alle verschillende mogelijkheden. Deze crosstrainer heeft Bluetooth waardoor je jouw smartphone of tablet kan gebruiken als trainingscomputer, maar ook zeer nauwkeurig je hartslag kan meten door de bijgeleverde borstband. 

Door de slaglengte van 56 centimeter en de instelbare hellingshoek kun je deze crosstrainer gebruiken voor een grote variatie van trainingsprogramma’s en intensiteit.

Flow Fitness Avoriaz i Rear drive

Flow-Fitness-Avoriaz-i-min

Flow Fitness Avoriaz i Rear drive

Mogelijkheden voor elke sporter op deze crosstrainer. Door het brede scala aan weerstandniveaus en trainingsprogramma’s kan dit apparaat gebruikt worden voor zowel cardiotraining als krachttraining. Tevens is deze crosstrainer uitermate geschikt voor hersteltraining na een blessure door de comfortabele lage instap.

Waarom een crosstrainer?

Zonder twijfel is de crosstrainer één van de meest populaire fitnessapparaten en niet zonder reden, je traint namelijk je hele lichaam tegelijkertijd en met name bedoeld om conditie op te bouwen. Crosstrainers zijn erg gebruiksvriendelijk, door de mogelijkheid de weerstand van het vliegwiel in te stellen is de crosstrainer door elk niveau sporter te gebruiken, zelfs voor revalidatie of blessureherstel. Je versterkt veel spieren in je lichaam en zorgt voor een snelle verbranding van calorieën.

Op een crosstrainer sta je en maak je een lopende beweging. De voetpedalen maken een draaiende beweging en zorgen daardoor voor minder belasting op je gewrichten dan bijvoorbeeld hardlopen op een loopband. Je kan de beweging ondersteunen door gebruik te maken van de hendels die van voor naar achter bewegen. Hierdoor train je niet alleen je kuiten en bovenbenen maar ook de spieren in je armen (biceps en triceps).

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}