.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Fitbike Race 2 Review: Beste budget spinningfiets?

Auteur: Chesney
Publicatie: 23/03/2022
Laatste update: 23/07/2023

Fitbike Race 2
 • Aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding
 • Ergonomisch ontwerp 
 • V-belt aandrijving

Ben jij op zoek naar een spinningfiets en overweeg je de Fitbike Race 2 te kopen? Maar weet je toch niet helemaal zeker of deze spinningfiets voor jou geschikt is? 

Dan ben je hier aan het juiste adres! 

Wij hebben de FitBike Race 2,  een van de meest populaire racefietsen van dit moment, namelijk uitgebreid voor je getest. Na het lezen van deze review weet jij precies wat je van deze fiets kan verwachten. 

Onze hoofdvraag is: is dit de beste budget spinningfiets die er is? Maar om daarachter te komen zul je nog even geduld moeten hebben! We gaan het namelijk eerst over de volgende zaken hebben:

 • Gebruiksgemak: Wij vinden het belangrijk dat het toestel toegankelijk is voor beginners en senioren. Daarom geven we de voorkeur aan apparaten die hoog scoren in de categorie gebruiksgemak. Hoe minder ‘poespas’ hoe beter wat ons betreft. Natuurlijk houden wij van de laatste technologische snufjes, maar niet als het ten koste gaat van het gebruiksgemak.

  Comfort: Dit is ook een zeer belangrijke categorie. Wij willen je namelijk geen blessures of nek- en rugklachten bezorgen! Daarom hebben we goed gekeken hoe comfortabel de FitBike Race 2 is.  Hoe zit de stoel en is deze verstelbaar, zodat lange mensen ook comfortabel kunnen sporten? 

 • De functionaliteiten en specificaties: Wat kun je zoal verwachten van dit apparaat qua programma’s, afmetingen en dergelijke?
 • Prijs-kwaliteitverhouding: Een goede prijs-kwaliteitverhouding is  een must. Wij willen namelijk dat je waar voor je geld krijgt.

Laten we dus meteen beginnen!

Over het merk FitBike

Fitbike logo

FitBike richt zich al jaren op de ontwikkeling van de beste en meest betaalbare spinningfietsen die er verkrijgbaar zijn. Ze bieden een veeltal verschillende soorten spinningfietsen aan, namelijk:

 • De FitBike Race Magnetic Pro 
 • De FitBike Race Magnetic Basic 
 • De FitBike Race Magnetic Home
 • De FitBike Race 2
 • De FitBike Race 3
 • En de FitBike Race 8

Daarnaast hebben ze ook een uitgebreid assortiment aan airbikes en racefietsen waaruit je kunt kiezen. FitBike is een zeer populair merk onder beginnende én ervaren wielrenners, dat belooft heel wat goeds.Spinningfietsen van FitBike

Je kunt onderscheid maken tussen spinningfietsen met een viltblokje en fietsen met een magnetische weerstand. Spinningfietsen hebben van oudsher een weerstand die wordt bepaald door een viltblokje. 

Omdat dit viltblokje op het vliegwiel duwt wordt de weerstand tijdens het fietsen zwaarder. Wanneer dit viltblokje verder van het vliegwiel verwijderd is, wordt de weerstand vanzelfsprekend lichter. De FitBike Race 2, 3 en de FitBike Race 8 hebben zo’n viltblokje.

Qua gebruiksgemak werkt dit hartstikke prima maar het veroorzaakt wel wat geluid. Geluidsoverlast zouden wij het niet willen noemen want het is niets meer dan een suizend geluid. Dat er geluid geproduceerd wordt is trouwens onoverkomelijk bij spinningfietsen met een viltblokje.

Voor wie is de FitBike Race 2 geschikt?

Fitbike Race 2-min

de Fitbike Race 2

Wij denken dat deze FitBike uitermate geschikt is voor de beginnende thuis-spinner met een klein budget. Laat het kleine prijskaartje je trouwens niet misleiden: je kunt met deze FitBike prima uit de voeten.De fietsen van FitBike zijn zo ontworpen dat iedereen erop kan fietsen. Groot of klein, geen enkel probleem.

Het zadel is erg gemakkelijk aan te passen, zodat iedereen kan plaatsnemen.Uit de 18 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s worden er genoeg laagdrempelige programma’s aangeboden. Dit maakt het apparaat laagdrempelig genoeg voor senioren en beginners. 

Als je meer opties wilt — zoals het gebruiken van speciale fitness-applicaties bijvoorbeeld — dan schiet de FitBike Race 2 misschien iets tekort. Ook kun je geen connectie maken met andere apparaten.De spinningfiets kan namelijk niet via Bluetooth gekoppeld worden aan je telefoon of tablet.

 Ook is er geen aux-kabel input en kun je niet interactief trainen met programma’s als Zwift. Maar, hier betaal je dan ook niet voor! En dat is heel fijn als je gewoon lekker wilt racen. FitBike heeft zich namelijk geconcentreerd op enkel het hoognodige,zodat jij een zo voordelig mogelijke fiets kunt aanschaffen.

Het creëren van een degelijke budgetfiets lijkt ons een hele uitdaging. Daarin zijn ze wat ons betreft echt met vlag en wimpel in geslaagd!

Wat is de prijs-kwaliteitverhouding?

De prijs-kwaliteitverhouding van deze spinningfiets is bijzonder te noemen. Dit is namelijk een van de meest voordelige spinningfietsen die je maar kunt vinden. De prijs is zó voordelig dat dit al jaren een van de meest populaire budgetfietsen is. Deze fiets wordt werkelijk voor een bodemprijs aangeboden.

Dat kan voor scepticisme zorgen, maar wij hadden in de wandelgangen al zeer goede verhalen gehoord over deze Race 2. Na onze testperiode waren onze vermoedens gelukkig bevestigd: het is een prima budgetfiets.

De FitBike Race 2 heeft daarom een zeer voordelige prijs-kwaliteitverhouding. Dit maakt het apparaat uitermate geschikt voor mensen met een klein budget die op zoek zijn naar een degelijk apparaat.

Wat zijn de functionaliteiten? 

Fitbike Race 2 Display-min

Simpel LCD-scherm 

Dan gaan we het nu hebben over de functionaliteiten van de FitBike Race 2. Deze spinningfiets doet vooral wat hij belooft: je kunt er enorm goed op spinnen.

FitBike heeft zich tijdens het ontwerpen van dit design gericht op de hoognodige functionaliteiten. De functionaliteiten van de FitBike Race 2 zijn basaal maar bieden je exact wat je van een spinningfiets zou verwachten: Je kunt er naar hartenlust mee trainen. De fiets is ook geschikt voor dagelijks gebruik en voor stevige trainingen zoals bergetappes waar je veel zult klimmen. 

Je kunt namelijk de weerstand zelf bepalen. Zo maak jij jouw training geheel naar wens en kun jij jouw fitnessdoelen behalen. Conditietrainingen of juist trainingen voor gewichtsverlies? Dat is geen probleem met de Race 2. 

Je kunt namelijk kiezen tussen een van de 18 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Er zijn genoeg trainingsprogramma’s beschikbaar voor beginners, maar gevorderden kunnen ook prima uit de voeten.Deze trainingsprogramma's kun je trouwens gemakkelijk selecteren dankzij het overzichtelijke display. Het display is erg duidelijk en het toont overigens ook de volgende trainingsgegevens:

 • De gereden afstand in kilometers
 • De snelheid
 • De trainingstijd
 • Het calorieverbruik

Het zware vliegwiel van 13 kilo zorgt voor de nodige uitdaging. Wij vinden dat je écht waar krijgt voor je geld omdat je dit gewicht meestal ziet in de hogere prijsklassen.

Een zwaardere vliegwiel zorgt ervoor dat je meer kracht kunt uitoefenen. Daarnaast maakt dit gewicht het apparaat erg stabiel en degelijk. 

Hoe zit het met het gebruiksgemak?

Fitbike Race 2 Zijaanzicht-min

De FitBike Race 2 is een simpele spinningfiets. Hij is geweldig voor spinningdoeleinden, maar meer hoef je er niet van te verwachten.

Dat heeft misschien als nadeel dat de Race 2 niet aan al je technologische verwachtingen kan doen. Maar wil je dat niet, dan betaal je ook niet voor iets waar je geen behoefte aan hebt.

Bovendien heeft dit ook als duidelijk voordeel dat de Race 2 erg makkelijk in gebruik is. Je kunt direct na het plaatsnemen je kilometers fietsen en hoeft geen speciale programma’s te selecteren om van start te gaan.

Dit maakt de Race 2 zeer geschikt voor beginners en oudere mensen. En wellicht voor jou? Dan gaan we nu door naar de volgende aandachtspunt:

Hoe zit het met de comfort?

Ben je erg lang? Geen probleem. De FitBike Race 2 is namelijk in verschillende posities aan te passen. Het zachte zadel is zowel horizontaal als verticaal te verstellen. Ook kun je hem in verschillende standen zetten. 

Fitbike Race 2 Zadel-min

Comfortabel zadel

Het stuur van de racefiets is ook in hoogte verstelbaar. Je zult hierdoor altijd een goede houding aannemen tijdens het sporten. Dit voorkomt nare blessures en nek- en rugpijn. 

Ook is het stuur uitgerust met ergonomische grepen. Dankzij deze speciaal gevormde grepen kun je je handen op verschillende posities plaatsen. Dit belooft een comfortabele training.

Voor de veiligheid kun je dankzij de verstelbare clips je voeten goed vastzetten in de pedalen. Dit zorgt voor een extra stabiele en veilige training.

Wat zijn de specificaties?

 • Maximaal Belastbaar Gewicht: 120 kg
 • Afmetingen (L x B x H): 126 cm x 52 cm x 120 cm
 • Gewicht product: 33 kg
 • Aandrijving: V-belt

Wat zijn de voordelen?

 • Ergonomisch ontwerp
 • Mooi design
 • Zwaar vliegwiel (van 13 kilo)
 • Zadel en stuur makkelijk te verstellen
 • Degelijk apparaat
 • Aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding
 • Veilig in gebruik
 • Aandrijving met V-belt

Conclusie

Dus: is de FitBike Race 2 de beste budget spinningfiets die er is? Ons antwoord is volmondig: ja!  De populariteit van deze budget spinningfiets is ongekend en wij snappen nu eindelijk waarom. Door deze populariteit is de Race 2 trouwens vaak niet op voorraad. Wacht daarom zeker niet te lang als je van plan bent om hem aan te schaffen. 

Afsluitende woordenHopelijk weet je nu voldoende over de FitBike Race 2 en weet jij of je over zult gaan tot een aankoop. Wat je keuze ook zal zijn, wij wensen je enorm veel succes.

Dat je vele veilige kilometers mag fietsen op deze spinningfiets en na een aantal jaren nog tevreden zult zijn, dat wensen wij jou! 

Ben je geïnteresseerd in een vergelijkbare review over een andere spinningfiets? Kijk dan eens bij een van onze vorige blogs, misschien vind je er wat je zoekt. 

Ook hebben we een aantal gezondheids-gerelateerde artikelen geschreven waar je gegarandeerd iets van op zult steken. Voor nu enorm bedankt voor het lezen en we zien je heel graag snel terug! 

Fitbike Race 2
 • Aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding
 • Ergonomisch ontwerp 
 • V-belt aandrijving

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}