.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Crosstrainer met Zwift: Onze top 3 van dit jaar

Auteur: Chesney
Publicatie: 15/03/2022
Laatste update: 23/07/2023

Zwift wordt steeds populairder binnen de fitnesswereld. Hardlopers, roeiers en fietsers kunnen hun hart ophalen dankzij deze slimme en veelzijdige applicatie. Dankzij Zwift kun je het beste uit je training halen, mits je crosstrainer natuurlijk Zwift ondersteunt.

Het kan lastig zijn om een geschikte crosstrainer uit te kiezen, waarmee je Zwift kunt gebruiken. Daarom hebben wij een top 3 voor je samengesteld. Dan hoef jij je kostbare tijd niet te besteden aan het zoeken naar de de juiste crosstrainer. 

Wat is Zwift precies?

Dankzij de Zwift applicatie kun je een stimulerende virtuele wereld ontdekken vanuit het comfort van je huiskamer. Zwift geeft je de mogelijkheid om samen met sportfanaten van over de hele wereld te trainen en verschillende landen en routes te ontdekken. 

Je kunt uit honderden evenementen - van leuke groepsritten tot intense races - kiezen waarin echte (geld)prijzen op het spel kunnen staan. Je kunt ook samen met je vrienden trainen en in realtime met hen fietsen (of hardlopen) door verbinding te maken met apps zoals Strava of Garmin Connect.

Daarnaast biedt Zwift ook speciale trainingsschema's voor fietsen of hardlopen. Deze worden opgesteld door professionele coaches en zijn speciaal afgestemd op jouw fitnessniveau en doel. 

Wil je zelf een work-out samenstellen? Ook dat kan. Je kunt zelf de perfecte sessie creëren die voldoet aan jouw unieke vaardigheden en doelen. 

Ondersteunde crosstrainers

Het kiezen van een crosstrainer die compatibel is, is belangrijk als je gebruik wilt maken van de voordelen van Zwift. Met behulp van deze crosstrainers kun je het beste uit je work-out halen. 

Wij raden je dan ook aan om een crosstrainer aan te schaffen waarmee je kunt trainen met Zwift. Het opent een hele nieuwe wereld. Sommige crosstrainers passen zelfs je weerstand automatisch aan, zodat je de virtuele heuvels echt kunt voelen! 

Jammer genoeg zijn er momenteel weinig crosstrainers op de markt die apps als Zwift ondersteunen. Het zoeken naar degelijke crosstrainers met Zwift-verbinding is als het zoeken naar een speld in een hooiberg. 

Maar gelukkig hebben wij 3 uitermate geschikte crosstrainers voor je gevonden! Dankzij deze crosstrainers kun je gebruikmaken van de virtuele wereld van Zwift. Daarnaast zijn het crosstrainers van de beste kwaliteit.

Onze top 3 crosstrainers die werken met Zwift

Wij hebben de belangrijkste functionaliteiten en de prijzen voor je opgeschreven, zodat jij ze makkelijk kunt vergelijken. Het is belangrijk om erbij te vermelden dat de 3 opties niet in chronologische volgorde verschijnen. Welke crosstrainer het beste bij jou past is namelijk volledig afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren/wensen. 

#1.  Tunturi Performance C55

#2. VirtuFit Elite FDR 2.4i

#3. Tunturi Performance C60

# 1: De Tunturi Performance C55 Crosstrainer

Tunturi-Crosstrainer-Performance-c55-min

De Tunturi Performance C55 Crosstrainer

Ben je op zoek naar een uitdagende crosstrainer die je veel afwisseling kan bieden? Stel je graag duidelijke doelen voor jezelf of race je graag tegen je vrienden? Dan is de Tunturi crosstrainer C55 wellicht iets voor jou!

Deze crosstrainer is namelijk het neusje van de zalm. Het is een apparaat waarmee je jarenlang kunt genieten van de vele mogelijkheden. De bouwkwaliteit - en dus duurzaamheid - is uitzonderlijk degelijk en bovendien is het ontwerp erg aantrekkelijk.

Wat zijn de functionaliteiten?

 • 32 weerstandniveaus
 • Maar liefst 21 trainingsprogramma's
 • Het apparaat is makkelijk te verplaatsen
 • Handige houder voor tablet of smartphone
 • Een monitor die de verschillende parameters weergeeft: tijd, afstand, calorieverbruik, hartslag, snelheid 
 • Verlicht lcd-display met kleur
 • Bluetoothverbinding mogelijk
 • Te koppelen met Zwift en Tunturi Routes

Wat is de prijs?

De prijs van de Tunturi Crosstrainer Performance C55 ligt om en nabij de € 1150,-.

# 2: de VirtuFit Elite FDR 2.4i Ergometer Crosstrainer

VirtuFit Elite FDR 2.4i-min

de VirtuFit Elite FDR 2.4i Ergometer

Nog zo’n pareltje is de VirtuFit Elite FDR 2.4i Ergometer Crosstrainer. Wat maakt deze crosstrainer zo geschikt? Onder andere de vele trainingsprogramma’s en weerstandniveaus. 

Je kunt met deze VirtuFit een intensieve, uitdagende, maar tegelijkertijd een zeer comfortabele work-out verwachten. Deze crosstrainer beschikt over een zwaar vliegwiel dat in combinatie met de lengte van de hendel (51 cm) ervoor zorgt dat jouw training uiterst soepel verloopt.

Daarnaast is deze crosstrainer voorzien van een dubbele rails. De pedalen - met gelagerde wieltjes - kan zo met het grootste gemak over de rails glijden. Een effectieve en soepele training gegarandeerd!

Wat zijn de functionaliteiten?

 • 24 trainingsprogramma's
 • 32 weerstandniveaus
 • 4 user programma's
 • AUX-aansluiting
 • Verlicht lcd-display
 • Weergave van: de tijd, afstand, snelheid, calorieën, hartslag, wattage & RPM
 • Hartslagmeting dankzij handsensoren en borstband
 • Maximale hellingshoek 15% (3 standen)
 • Tablethouder
 • Ingebouwde speakers

Wat is de prijs?

De prijs van de VirtuFit Elite FDR 2.4i Ergometer Crosstrainer ligt om en nabij de € 1.300,-.

# 3: de Tunturi Performance C60 Crosstrainer

Performance C60-min

de Tunturi Performance C60 Crosstrainer

Met de Tunturi Performance C60-R crosstrainer train je meerdere spiergroepen tegelijk. Namelijk: je beenspieren, bilspieren, buikspieren en de spieren in je rug. 

Als je gebruikmaakt van de beweegbare hendels breid je de training uit naar de arm- en schouderspieren. De C60-R heeft een slaglengte van 40 centimeter, dit zorgt voor een aangename en effectieve training. 

Dankzij de 32 weerstandniveaus en maar liefst 24 trainingsprogramma’s kun je enorm veel variëren wat betreft trainingsmogelijkheden. En door gebruik te maken van de Zwift app zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos. 

Een echte aanrader voor de fanatieke thuissporter. Het apparaat is degelijk, duurzaam, gebruiksvriendelijk en heeft een mooi design. Met de bluetoothverbinding kan je gebruikmaken van apps zoals Tunturi Routes, iConsole+, Kinomap en Zwift.

Wat zijn de functionaliteiten?

 • 32 weerstandniveaus 
 • 24 trainingsprogramma’s
 • Professioneel EMS elektronisch remsysteem
 • Met bluetoothverbinding
 • Verbinding via analoge borstband (5 – 5.4 Khz) mogelijk
 • Voor thuis- en professioneel gebruik
 • Met bidon en bidonhouder
 • Tablethouder
 • Body Artificial Intelligence (BAI) scherm

Wat is de prijs?

De prijs van de Tunturi Performance C60 Crosstrainer ligt om en nabij de € 1100,-.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen biedt het trainen met de Zwift applicatie je vele voordelen. Het aanschaffen van een crosstrainer die Zwift ondersteunt is daarom een slimme keuze. Omdat het lastig kan zijn om een hometrainer met Zwift compatibiliteit te vinden hebben wij onze 3 favoriete compatibele crosstrainers voor je op een rijtje gezet:

 1. Tunturi Crosstrainer Performance C55
 2. VirtuFit Elite FDR 2.4i Ergometer Crosstrainer
 3. Tunturi Performance C60 Crosstrainer

Deze crosstrainers bieden niet alleen de mogelijkheid om te trainen met Zwift, het zijn daarnaast ook nog heel degelijke en duurzame apparaten. Koop je 1 van deze 3 crosstrainers dan mag je uitgaan van een uitstekende trainingscomfort en een mooi design.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}