.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Crosstrainer huren: De voordelen + aanbieders

Auteur: Chesney
Publicatie: 04/04/2022
Laatste update: 23/07/2023

Het klinkt misschien gek, maar het voordeel van de coronacrisis is dat mensen nog meer hun best zijn gaan doen om fit te blijven. Al werkt de overheid daar zelf nog niet echt aan mee, omdat ze de sportscholen keer op keer blijven sluiten. 

Gelukkig kun je thuis genoeg doen om fit te blijven. Één manier is trainen op een crosstrainer. Wanneer je voldoende budget hebt kun je online heel gemakkelijk een crosstrainer kopen, maar tegenwoordig kun je ook een crosstrainer huren. 

In dit artikel vertellen we meer over het huren van crosstrainers. We beantwoorden de volgende vragen.

 • Welke voor en nadelen brengt een crosstrainer huren met zich mee?
 • Waar kun je een crosstrainer huren?
 • Hoeveel betaal je wanneer je een crosstrainer huurt?
 • Is een crosstrainer huren een slimme oplossing?

De voordelen van het huren van een crosstrainer

Wil of kun je niet in één keer een groot bedrag uitgeven? Dan is een crosstrainer huren een zeer aantrekkelijke optie. Daarnaast zit je nergens aan vast en hoef jij je geen zorgen te maken over onderhoud, transport en montage. Alle voordelen op een rijtje.

 • Vrijblijvend: Je hebt geen gedoe met betalingen. Wanneer je een crosstrainer koopt moet je vaak direct een groot bedrag betalen. Indien hij niet voldoet, moet je hem eerst retourneren en wachten op een terugbetaling. Wanneer je een crosstrainer huurt heb je daar geen last van; je kunt hem uittesten zonder eerst een groot bedrag te betalen.
 • Flexibiliteit: Wil je toch een andere crosstrainer? Je kunt hem in de meeste gevallen gemakkelijk ruilen.
 • Soms voordeliger: Wil je een crosstrainer gebruiken voor een korte periode? Een crosstrainer huren kan dan voordeliger zijn. Het is natuurlijk zonde van jouw geld om een nieuwe crosstrainer te kopen, wanneer je weet dat je hem toch maar kort gaat gebruiken.
 • Service: Wanneer je de crosstrainer niet meer nodig hebt, kun je hem laten ophalen door de verhuurder, of hem er zelf naar toe brengen. Je krijgt dus niet te maken met een crosstrainer die in de weg staat, omdat je hem eerst moet verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats.

De nadelen van het huren van een crosstrainer

de kosten-min

Er zijn natuurlijk ook nadelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je de crosstrainer niet bezit. Iedere maand betaal jij een bedrag, maar je bezit niets. En je kunt hem ook niet later doorverkopen. Hier zijn alle nadelen op een rijtje.

 • Niet voordelig op lange termijn: Indien je de crosstrainer voor een lange periode huurt, zal de totale investering behoorlijk oplopen. Het is niet zo dat het maandelijkse bedrag op een gegeven moment stopt. In sommige gevallen kun je dus beter een crosstrainer kopen.
 • Beperkte keuze: De meeste bedrijven die crosstrainers verhuren hebben vaak maar een beperkt assortiment. Ben je op zoek naar een specifiek model? Dan is een crosstrainer kopen meestal een betere optie.
 • Extra kosten: Je kunt te maken krijgen met extra kosten voor het laten bezorgen en monteren van de crosstrainer.
 • Gebruikerssporen: Je kunt uiteraard gebruik maken van de nieuwste modellen, maar je krijgt niet altijd een ongebruikte crosstrainer. Je kunt dus te maken krijgen met gebruikerssporen.

  Boete: Gaat de crosstrainer stuk door jouw toedoen? Dan kun je te maken krijgen met een hoge boete.

Waar kun je een crosstrainer huren?

Ben je geïnteresseerd geraakt in het huren van een crosstrainer? Dan wil je natuurlijk weten waar je het kan doen. Online zijn er een aantal bedrijven te vinden waar je een crosstrainer kunt huren. We lichten er een aantal uit.

Fitnessapparatuur.nl

logo-fitnessapparatuur-min

Via fitnessapparatuur.nl kun je verschillende crosstrainers huren. Je kunt er bijvoorbeeld een Technogym crosstrainer huren, maar ook een crosstrainer van Star Trac, Ergo-Fit en bijvoorbeeld Schwinn. Bekijk het gehele aanbod via deze link.

Fitness-rent.nl

Fitness rent logo

Een ander bedrijf die crosstrainers verhuurt is Fitness-rent. In vergelijking met fitnessapparatuur.nl hebben ze maar een beperkt aanbod. Ze bieden crosstrainers van Cardiostrong en Kettler aan. Bekijk de crosstrainers via deze link.

Innovexfitness.nl

Innovex logo

Wil je een sportschool beginnen? Dan kun je via het bedrijf Innovexfitness crosstrainers huren. Je leest er meer over via deze link.

Hoeveel betaal je voor het huren?

Ieder bedrijf hanteert zijn eigen huurprijzen. De huurprijs is afhankelijk van het merk crosstrainer die jij wilt huren, maar ook het systeem die zij gebruiken. Bij sommige bedrijven betaal je bijvoorbeeld een bedrag per aantal weken. Dit is exclusief borg. 

Zo zagen wij bijvoorbeeld een bedrijf waar je voor ongeveer €300 in totaal, een crosstrainer voor een half jaar kan huren. Daarnaast zijn er ook bedrijven die een maandbedrag in rekening brengen. Je betaalt dan bijvoorbeeld €60 per maand. Maar deze kosten kunnen voor duurdere modellen ook een stuk hoger zijn. 

Is een crosstrainer huren een slimme oplossing?

Question mark

Een crosstrainer huren is slim wanneer je hem maar tijdelijk wilt gebruiken, of wanneer je op korte termijn niet de financiële middelen hebt om er een te kopen. Train je altijd in de sportschool? Dan zou je nu een crosstrainer kunnen huren omdat deze tijdelijk gesloten zijn. 

Ben jij een fanatieke sporter die altijd al aan thuis fitness deed? Dan is een crosstrainer kopen de meest verstandige optie,  omdat dit op de lange termijn je geld bespaart. 

Ben je een beginner en weet je nog niet zeker of je een crosstrainer op de lange termijn wilt gebruiken? Dan is een crosstrainer huren een perfecte oplossing. Wil je een eigen sportschool beginnen? Dan is crosstrainers huren een snelle manier om te starten.

Conclusie

Een crosstrainer huren kan in sommige gevallen erg aantrekkelijk zijn. Wanneer je weet dat je de crosstrainer maar tijdelijk gaat gebruiken, is het de perfecte oplossing. Daarnaast geeft het jou meer flexibiliteit. Je kunt namelijk gemakkelijk overstappen naar een ander model. 

Wil je de crosstrainer gegarandeerd een aantal jaren gaan gebruiken? Dan is het verstandiger om te kopen, omdat je op lange termijn over de nieuwwaarde van de crosstrainer heen gaat. Een gehuurde crosstrainer kun je natuurlijk ook niet doorverkopen. Je krijgt er dus geen geld voor terug. 

Ben je op zoek naar een specifiek exemplaar? Dan moet je echt geluk hebben, de meeste bedrijven die crosstrainers verhuren hebben namelijk maar een beperkt assortiment. Mensen die een eigen sportschool hebben of willen beginnen, kunnen snel van start gaan wanneer ze besluiten om crosstrainers te huren.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}