.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Crosstrainer met Bluetooth: Onze top 5

Auteur: Chesney
Publicatie: 15/03/2022
Laatste update: 23/07/2023

Tegenwoordig zie je steeds meer fitnessapparaten waarmee je gemakkelijk verbinding kunt maken met je telefoon of tablet. Dit is mogelijk dankzij de handige uitvinding die men in de jaren negentig ‘Bluetooth’ heeft genoemd. 

Maar wat zijn de voordelen van deze mogelijkheid precies? En waarom is het een goed idee om een crosstrainer met Bluetooth verbinding aan te schaffen? We bespreken het allemaal in deze blog. En ook delen wij onze 5 favoriete Bluetooth crosstrainers met je. Laten we daar dan ook gelijk meteen mee beginnen. 

Onze top 5 crosstrainers met Bluetooth 

Hieronder vind je onze top 5 crosstrainers met Bluetooth. Het is nuttig om te vermelden dat deze modellen niet chronologisch zijn ingedeeld. Welke van deze crosstrainers het beste is hangt namelijk volledig af van jou persoonlijke voorkeuren en wensen. 

Afbeelding

Naam

Prijs

VirtuFit iConsole CTR 2.1-min

#1: Virtufit iConsole CTR 2.1

de VirtuFit Low Entry Bike 1.2i-min

#2: VirtuFit CTR 1.2i

Focus Fitness Fox 3-min

#3: Focus Fitness Fox 3 iPlus

Sportstech CX608-min

#4: Sportstech CX608

Focus FItness Fox 5-min

#5: Focus Fitness Fox 5 iPlus

#1: Virtufit iConsole CTR 2.1 Crosstrainer Bluetooth 

VirtuFit iConsole CTR 2.1-min

Virtufit iConsole CTR 2.1

Haal het beste uit jezelf en uit een crosstrainer dankzij de VirtuFit iConsole CTR 2.1. Dankzij de 32 weerstanden kun je altijd een passende training realiseren. Ook zijn er 24 vooraf ingestelde trainingsprogramma's waarmee je een afwisselend trainingsschema kan volgen. 

Door al deze mogelijkheden is deze crosstrainer geschikt voor veel verschillende fitnessdoelen. Je kunt deze crosstrainer aanschaffen vanaf € 599,-.

#2: VirtuFit CTR 1.2i - bluetooth crosstrainer

VirtuFit CTR 1.2i-min

VirtuFit CTR 1.2i 

Nog een geweldige crosstrainer met bluetooth verbinding is de VirtuFit CTR 1.2i. Met een prijs van € 399,- is deze crosstrainer iets voordeliger dan de CTR 2.1. Je kunt gebruikmaken van de hartslagfunctie en er zijn maar liefst 21 vooraf ingestelde programma’s waaruit je kunt kiezen.

#3: Focus Fitness Fox 3 iPlus crosstrainer

Focus Fitness Fox 3-min

Focus Fitness Fox 3 iPlus crosstrainer

Met behulp van de Focus Fitness Fox 3 iPlus crosstrainer kun jij al jouw fitnessdoelen behalen. Deze crosstrainer telt 18 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s en dankzij de hartslagsensoren is het mogelijk om je een indicatie te geven van je hartslag terwijl je traint. 

Dit apparaat is niet alleen stabiel en duurzaam maar ook geruisloos in het gebruik. Met een vliegwiel van 7 kg kun je uitgaan van een krachtige training. Je kunt deze crosstrainer aanschaffen vanaf € 425,-.

#4: Sportstech CX608 crosstrainer bluetooth

Sportstech CX608-min

Sportstech CX608-min

Kijk ook eens naar de Sportstech CX608. Deze crosstrainer met bluetooth verbinding beschikt over een vliegwiel van maar liefst 12 kg. Dit zorgt voor een uiterst stevige en stille training. 

Een prima crosstrainer met vele mogelijkheden dus. Dit apparaat is trouwens ook erg verleidelijk geprijsd. Je kunt de Sportstech CX608 namelijk aanschaffen voor slechts € 349,-.

#5: Focus Fitness Fox 5 iPlus crosstrainer

Focus FItness Fox 5-min

Focus Fitness Fox 5

Tot slot de Focus Fitness Fox 5. Wat mag je verwachten als je deze crosstrainer aanschaft? Je ontvangt een geweldig apparaat met achterwielaandrijving. 

Daarnaast is deze crosstrainer voorzien van een tablethouder, mogelijkheid tot het verbinden van je apparaten via bluetooth, en het beschikt over 14 verschillende trainingsprogramma's.

Een ander voordeel aan dit model is dat de voetpedalen zijn voorzien van speciale ‘cushion pads’. Deze zorgen voor een extra comfortabele training. Een geweldige crosstrainer die je kunt kopen vanaf € 749,-.

Wat is bluetooth precies?

Je hebt het bluetooth-logo vast wel eens op je smartphone, tablet of pc gezien. Bluetooth is een draadloze communicatieverbinding waarmee je verbinding kunt maken met apparaten in je buurt.

Denk bijvoorbeeld aan apparaten zoals:

 • Telefoons
 • Headsets
 • Speakers 
 • Gamecontrollers
 • Muizen (pc)
 • Toetsenborden
 • Fotocamera’s

En ga zo maar door. Je kunt dankzij deze verbinding data sturen van het ene apparaat naar het andere. Denk aan het versturen van bestanden, informatie en media.

Tegenwoordig worden er steeds meer crosstrainers ontworpen waarmee je verbinding kunt maken via bluetooth. Hierdoor kan je telefoon of tablet de statistieken vanuit je crosstrainer lezen. 

Bovendien kun je dankzij speciale fitness-apps de crosstrainer aansturen. Dit is een geweldige toevoeging en breidt de mogelijkheden van je crosstrainer gigantisch uit.

De 3 voordelen van crosstrainers met bluetooth verbinding

Voordeel 1: Regel alles vanaf je tablet

Je kunt heel gemakkelijk de weerstand, snelheid en het gewenste trainingsprogramma rechtstreeks vanaf je tablet instellen. Jouw telefoon of tablet fungeert namelijk als console. 

Je kunt op deze manier veel makkelijker navigeren. Bovendien kun je nu al je gegevens op een groot en duidelijk scherm aflezen, wat een duidelijk voordeel is.

Voordeel 2: Draadloos 

De mogelijkheid tot draadloos verbinden is wel zo veilig. Je hebt niet te kampen met draden en snoeren. Je maakt binnen een fractie van een seconde verbinding en kunt vaak je tablet of telefoon stationeren in de tablethouder van je crosstrainer. 

Voordeel 3: Toegang tot geweldige fitness apps als Kinomap

Dit is misschien wel het voornaamste voordeel. Deze app brengt je namelijk in een virtuele wereld waardoor het sporten veel uitdagender en leuker wordt. Ook kun je interactief sporten tegen andere fanatieke thuissporters of je vrienden. 

De mogelijkheden van apps als Kinomap zijn eindeloos en bovendien blijven ze in ontwikkeling waardoor jij nooit verveeld hoeft te raken. Er zijn ook apps waarbij je een uitgebreid trainingsschema kunt volgen om af te vallen of spieropbouw te realiseren. 

Het trainen met behulp van dergelijke apps is een ware toevoeging op de functionaliteiten van je crosstrainer. Het is zeker de moeite waard om eens te kijken welke fitness apps passen bij jouw specifieke wensen.

Hoe is bluetooth eigenlijk ontstaan? 

Bluetooth is halverwege de jaren negentig ontstaan. Tijdens een project om mobiele telefoons aan laptops te koppelen kwam men op deze uitvinding. Bluetooth is enigszins vergelijkbaar met wifi en is rond dezelfde periode ontstaan.

Tijdens dit ontwikkelingsproces - bij Intel, Ericsson en Nokia - stelde een groep mensen voor om bluetooth toe te voegen aan hun apparaten. Gezien alle voordelen die je kunt ervaren dankzij bluetooth wilden de desbetreffende ontwikkelaars dat dit een industriestandaard zou worden. En zo geschiedde. 

In 1998 werd de naam "Bluetooth" gekoppeld aan deze bijzondere functie en sindsdien wordt het patent beheerd door de ‘Bluetooth Special Interest Group’. Dit is een non-profitorganisatie. 

Conclusie

Mocht je op zoek zijn naar een geschikte crosstrainer, zouden wij je op het hart willen drukken om een variant met bluetooth-mogelijkheid aan te schaffen. Waarom? Hieronder hebben we de 3 voornaamste voordelen nog een keer op een rijtje gezet:

 • Je tablet fungeert als console, dit zorgt voor een betere navigatie en een duidelijker scherm dan de standaard console.
 • Draadloos verbinden is wel zo veilig, je ervaart geen gedoe met draden en snoeren. 
 • Dankzij bluetooth heb je toegang tot geweldige fitness apps als Kinomap waardoor het trainen leuker en uitdagender wordt.

Hieronder vind je onze top 5 favoriete crosstrainers met bluetooth-verbinding:

 • Crosstrainer bluetooth 1: VirtuFit iConsole CTR 2.1 
 • Crosstrainer bluetooth 2: VirtuFit CTR 1.2i 
 • Crosstrainer bluetooth 3: Focus Fitness Fox 3 iPlus 
 • Crosstrainer bluetooth 4: Sportstech CX608  
 • Crosstrainer bluetooth 5: Focus Fitness Fox 5 iPlus

Hopelijk hebben we je bij deze voldoende geïnformeerd over de voordelen van crosstrainers met bluetooth verbinding. We wensen je veel succes tijdens je zoektocht naar een geschikte crosstrainer.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}