.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Dit zijn de beste crosstrainer apps van het jaar

Auteur: Chesney
Publicatie: 10/04/2022
Laatste update: 18/07/2023

Wil je weten wat de beste crosstrainer apps zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blog maak je namelijk kennis met de beste crosstrainer workout apps van het jaar. En we gaan in op de volgende volgende zaken::

 • Hoe kies je een geschikte crosstrainer app?
 • Crosstrainer workout apps voor Android
 • Crosstrainer workout apps voor iOS
 • De Kinomap crosstrainer app
 • De Fitbit crosstrainer app
 • De Strava crosstrainer app

Hoe kies je een geschikte crosstrainer app?

how to-min

De meeste mensen zullen een app kiezen op basis van het besturingssysteem van hun telefoon of tablet. Wij adviseren je om verder te kijken dan de beste Android of iOS crosstraining-app. Kijk ook eens welke doelen je wilt behalen, zodat je je keuze daarop kunt baseren.

Elke app heeft namelijk zijn eigen voordelen. Het is belangrijk om te weten wat je precies wilt ervaren, welke doelen je wilt behalen, zodat je de meest geschikte app uitkiest. 

Als je de volledige voordelen kent van het gebruik van elke app, kun je je kostbare tijd besparen door gelijk aan de slag te gaan met de juiste software. Na het lezen van dit artikel weet jij precies wat je kunt verwachten van de beste crosstraining-apps die er beschikbaar zijn voor zowel Android als iOS.

Wat zijn de beste crosstrainer workout apps in 2022?

Wij hebben 3 crosstrainer workout apps voor je geselecteerd, waar jij ongetwijfeld van zult genieten. Deze apps zijn zeer bekend binnen de fitnesswereld en zijn ontwikkeld door de beste applicatiebouwers ter wereld. Wij hebben het over de: 

 1. Kinomap crosstrainer app
 2. Fitbit crosstrainer app
 3. Strava crosstrainer app

Kinomap crosstrainer app

Kinomap

Kinomap is een van de bekendste en meest effectieve sport-apps die er op dit moment beschikbaar zijn. Veel renners en wielrenners maken gebruik van de app. Maar je kunt de app ook gebruiken met een crosstrainer. Kinomap ziet crosstrainer-gebruikers als hardlopers in plaats van fietsers.

Dit komt omdat de bewegingen en de snelheid op een crosstrainer dichter bij hardlopen in de buurt komen, dan bij fietsen. Crosstrainer-gebruikers kunnen dus deelnemen aan 'hardloopsessies'. Het leuke is dat je dit met meerdere personen kunt doen. 

Het is een ideale app voor mensen die graag in groepsverband aan hun lichaam werken en virtuele tochten willen ontdekken. De app is zeer innovatief en is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

De app Kinomaps is beschikbaar als gratis basisversie in de Google Play Store en in de Apple App Store. Er is een licentiemodel voor de volledige versie. Je kunt kiezen voor een maand- of jaarabonnement. Bovendien is er een levenslange licentie beschikbaar voor de meest gedreven sporters onder ons.

Fitbit crosstrainer app

Fitbit

Net als met Kinomap kun je met een speciale update van Fitbit je gebruikersprofiel instellen op dat van een hardloper. Dit doe je in 7 simpele stappen: 

 1. Klik in het fitbit.com-dashboard op het tandwielpictogram.
 2. Klik op de crosstrainer-afbeelding.
 3. Klik op trainings-snelkoppelingen. 
 4. Kies een training om toe te voegen aan je lijst met sneltoetsen.
 5. Klik op opslaan.
 6. Om de training in de lijst met snelkoppelingen opnieuw te ordenen, sleep je de training naar de gewenste positie. 
 7. Synchroniseer je crosstrainer.

Er zijn  meer dan 20 oefeningen beschikbaar in de Fitbit-app. Het is een zeer uitgebreide fitness-app, die je altijd op de hoogte houdt van je prestaties. Van het aantal gelopen stappen, de afstand tot verbrande calorieën en actieve minuten. Kortom: dé uitkomst voor een uitgebreide allround fitness-app! 

Strava crosstrainer app

Strava

De Strava crosstrainer applicatie is zeer geschikt voor alle crosstrainer-liefhebbers. De applicatie is namelijk geschikt voor zowel iPhone- en Android-gebruikers. En de app kan worden gebruikt om een breed scala aan activiteiten bij te houden. 

De volgende soorten trainingen kunnen worden vastgeleg: CrossFit-trainingen, crosstrainer-oefeningen, traptredes, fietstrainingen, krachttrainingen, yogaoefeningen en zelfs avontuurlijke outdoor-trainingen.

Het is dus een allround fitness-app, die je kunt toepassen voor je crosstraining-oefeningen, maar die je ook uitdaagt om je sportieve activiteiten uit te breiden. Wanneer je de Strava app activeert kun je de starttijd van de crosstraining-oefening, de verstreken tijd en je hartslag zien (als je een hartslagmeter hebt gekoppeld).

Crosstrainer-apps voor Android-gebruikers

Android_logo_2019-min

De enorme hoeveelheid keuze die beschikbaar is voor Android-apparaten kan overweldigend zijn. Zelfs de meest technisch onderlegde mensen kunnen soms door de bomen het bos niet zien. Hoe geweldig de Google Play Store ook kan zijn, het is soms een flinke zoektocht om je juiste app te vinden. Een veelvoorkomend probleem met Android-applicaties is dat er veel nep-applicaties in omloop zijn. 

Ook kun je onvolledige applicaties tegenkomen die puur zijn gecreëerd om je geld afhandig te maken. Je kunt deze meestal herkennen door naar de maker van de app te kijken. Wat is hun reputatie? 

Crosstrainer apps voor iOS-gebruikers

iOS-Logo-2013-min

In tegenstelling tot de Google Play Store is de Apple Store een stuk betrouwbaarder. Dit komt omdat de iOS-applicaties zich aan veel meer regels moeten houden om op de applicatielijst te mogen staan. 

Om vermeld te worden op dit platform zijn hoge kosten verbonden. Dit drijft veel applicatie-makers weg van het maken van iOS-applicaties. Dit is dan ook de reden waarom je niet altijd een geschikte applicatie kunt vinden die aansluit bij jouw type crosstrainer. 

Crosstraining-apps voor beide besturingssystemen

iOS-Logo-2013-min
Android_logo_2019-min

Of je nu een Android-apparaat gebruikt of iPad/iPhone, je wilt misschien een applicatie gebruiken die je gemakkelijk kunt overzetten. Misschien heb je wel een iPhone en een Android-tablet. Dan wil je graag makkelijk kunnen switchen van het ene apparaat naar de andere. 

Vandaag de dag zijn mensen geneigd om elk jaar of om het jaar een nieuwe telefoon te kopen. Het zou daarom handig zijn als je makkelijk kunt schakelen tussen de twee belangrijkste besturingssystemen: Android en iOS. 

Wat zijn 3 goede crosstrainer-apps voor Android-gebruikers?

Wij hebben de 3 goede en gebruiksvriendelijke crosstrainer-apps voor Android-gebruikers voor je op een rijtje gezet. Hier komen ze: 

Android-app nummer 1: FitOn

FitOn_Logo-min

Deze app richt zich op meer dan alleen crosstraining-oefeningen. Het kan aan je algehele gezondheidsroutine worden gelinkt. De makers van de FitOn app bieden je gepersonaliseerde trainingsschema’s. Deze app is perfect voor beginners die graag wat meer structuur in hun trainingsprogramma's willen implementeren. 

Android-app nummer 2: iConsole+ Training

iConsole

Deze crosstraining app is zeer volledig en eenvoudige in het gebruik. De iConsole+ Training applicatie kan worden geïntegreerd met je crosstrainer. Ook kun je deze fitness-app linken aan andere fitness-apparaten.

De meeste fitnessapparaten kunnen verbonden worden met de iConsole+ Training applicatie. Zo kun je een compleet trainingsschema volgen zonder dat je hoeft af te wisselen van applicatie. 

De makers van de iConsole+ Training app hebben veel aandacht geschonken aan de afwerking van hun software. Ook bieden ze je continu de meest relevante updates aan zodat jouw applicatie soepel blijft werken.

Het tellen van de hoeveel verloren calorieën gebeurt ontzettend nauwkeurig, zodat jij precies weet waar je staat in de race tegen de kilo’s. Volgens ons is dit een van de betere crosstraining-workout apps die er momenteel beschikbaar zijn.

Android-app nummer 3: Start Elliptical - Workouts

Start Elliptical-min

Nog een fantastische app voor Android-gebruikers is ‘Start Elliptical - Workouts’. Elliptical is het Engelse woord voor crosstrainer. Deze app is dus speciaal gemaakt voor crosstrainer-gebruikers. 

Bovendien is dit een van de best beoordeelde fitnessprogramma's - voor crosstrainer-gebruikers - die er momenteel beschikbaar is in de Play Store. Start Elliptical is eenvoudig in te stellen en aan te sluiten aan je crosstrainer.

De gegevens van elke trainingssessie kun je heel nauwkeurig meten. Een moderne, gestroomlijnde app die de meest precieze data van je training kan meten. 

Wat zijn 3 goede crosstrainer-apps voor iOS-gebruikers?

Dit zijn 3 goede crosstrainer apps voor iOS.

Nummer 1: Cardiocast  Audio Workout-app

Cardiocast-min

Laten we beginnen met de CardioCast Audio Workout-app. Dit is een geweldige app voor mensen die geen zin of tijd hebben om regelmatig naar de sportschool te gaan. 

Je kunt je trainingsschema thuis toepassen als je in het bezit bent van een crosstrainer. Het is een zeer veelzijdige en toegankelijke app waarmee jij je fitnessdoelen makkelijker kunt behalen.

De CardioCast Audio Workout-app is een zeer betrokken app, waarmee jij je trainingsresultaten altijd en zeer nauwkeurig kunt bijhouden. Naast het bijhouden van je trainingsgegevens kun je de app instellen om je training-routine te checken. 

Het is de ideale app voor mensen die geneigd zijn om snel af te haken. De app wijst je op je doelen en op het nakomen van de voornemens die je hebt gemaakt. Ook biedt deze app je video- of audio-instructies tijdens je trainingen.

Nummer 2: de Go – Audio Workouts & Fitness app

de Go – Audio Workouts & Fitness app-min

Voor een completere trainingsaanpak is de Go-applicatie een perfecte keuze. Het is een zeer complete app waarmee je comfortabel kunt genieten van het doorlopen van elk onderdeel van je crosstrainer-sessie. 

Het verliezen van kilo’s wordt je gemakkelijk gemaakt doordat deze app zich op meer focust dan alleen op crosstrainer-workouts. Je kunt de app toepassen op een breed scala fitness-apparaten. 

Bovendien heeft de Go - Audio Workouts & Fitness app sinds de eerste dag veel positieve recensies ontvangen als de meest complete virtuele trainingscoach.

Nummer 3: de Elliptical workout app

Start Elliptical-min

Een andere geweldige app is de Elliptical workout app. Met een ingebouwde tracker en enorm veel keuze aan trainingsprogramma's kan dit de ideale steun zijn waar jij op terug kunt vallen.

Het is de perfecte tool die ervoor zorgt dat je op schema blijft. Zo kun je je doelen makkelijker behalen dan wanneer het uit jezelf moet komen. Ook deze app wordt hoog gewaardeerd in de Apple Store en is het zeer populair onder fanatieke sporters. 

Een ideale app voor diegenen die op zoek zijn naar een eenvoudig te navigeren applicatie die precies doet wat de omschrijving zegt. 

Conclusie

Het kiezen van de beste crosstrainer workout-app kan een uitdaging zijn. Veel mensen proberen een aanbevolen applicatie een keer en geven vervolgens op. Daarom is het belangrijk om te weten wat jij verwacht van je crosstrainer-applicatie voordat je een uitgave doet. Welke app het beste werkt voor je behoeften is een persoonlijke ervaring. Maar wij raden de volgende apps aan:

 • Kinomap crosstrainer app
 • Fitbit crosstrainer app
 • Strava crosstrainer app
 • BitGym – Cardio Adventures Elliptical Workout
 • Fitscope - Train at home
 • CardioCast Audio Workout-app
 • iConsole+ Training
 • FitOn

Zorg ervoor dat je de apps de kans geeft om zich te bewijzen, geef het even de tijd. Dan zul je er - gegarandeerd - de vruchten van kunnen plukken! Wij wensen je ontzettend veel succes en zien je graag terug bij een volgende blog.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}