.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Concept2 Model D vs VirtuFit Ultimate Pro 2: Welke is beter?

Auteur: Chesney
Publicatie: 06/06/2022
Laatste update: 23/07/2023

Het zijn twee van de meest populaire roeimachines. En ze vallen allebei in dezelfde prijscategorie: De Concept2 Model D en de VirtuFit Ultimate Pro. 

Concept2 roeitrainers staan natuurlijk bekend om hun uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. En het is het meest gebruikte roeimerk binnen zowel sportscholen als roeiverenigingen. Voor de meeste indoorwedstrijden worden dan ook Concept2 roeitrainers gebruikt. 

Maar is dit eigenlijk wel terecht? De VirtuFit Ultimate Pro 2 is namelijk ook van een uitstekende kwaliteit. En het model krijgt op online webshops talloze 5-sterren reviews. Wij nemen de proef op de som en vergelijken de Virtufit Ultimate Pro met de 2 modellen van Concept2.

Ben je benieuwd naar welke er het beste uit de test komt? Lees vooral verder, dan kom je erachter!

Eerste indruk van beide modellen

Het simpele design van de Concept2 Model D is precies wat we gewend zijn van Concept2: strak en minimalistisch. De look van de Virtufit Ultimate Pro 2 is modern en de kleur van het metaal valt op een positieve manier op in vergelijking met de Concept2. 

De Concept2 Model D roeitrainer

We gaan nu eerst in op belangrijke informatie over de Concept2 Model D.

Sinds wanneer bestaat het merk Concept2?

Concept2 logo

Concept2 maakt roeimachines sinds het jaar 1981. Sinds die tijd heeft Concept2 een stevige reputatie opgebouwd binnen de fitnessindustrie. 

Haar reputatie is ontstaan door de uitzonderlijke degelijkheid die je wordt aangeboden. Ook bezwijken veel mensen voor de zeer realistische roei-ervaring die een Concept2 roeimachine je biedt. Dit zorgt ervoor dat zelfs de meest doorgewinterde roeiers graag thuis aan de slag gaan in plaats van op het water.

Welke modellen Concept2 worden er aangeboden?

concept2 model d roeitrainer review

de Concept2 Model D

De twee bekendste Concept2 modellen zijn: model D en model E. Model E is de robuustere uitvoering en is meer geschikt voor sportscholen en roeiverenigingen. Model E is een stuk zwaarder en bovendien zit je iets hoger. Dit maakt de instap gemakkelijker.

Wat is de prijs van de Concept2 Model D?

De prijs van de Concept2 Model D roeimachine is om en nabij €1049,-.

Wat is de prijs van Concept2 Model E?

De prijs van de Concept2 Model E roeimachine is om en nabij €1299,-.

Concept2 Model D is iets goedkoper maar evengoed zeer geschikt voor fanatiek thuisgebruik. Wij raden de Concept2 Model D dan ook aan mocht je op zoek zijn naar een roeitrainer voor thuisgebruik.

Hoe zit het met de mobiliteit van de Concept2 roeimachines?

Het model D en Model E hebben een speciaal framelock mechanisme waardoor je de machine makkelijk kan loskoppelen. Dit kun je trouwens doen zonder hulpmiddelen. 

De machine is vervolgens in twee stukken verdeeld waardoor de machine opgeborgen kan worden. De wieltjes aan de voorpoot zijn er om de machine op de juiste plek te rollen.

Wat voor een display heeft de Concept2 Model D?

ergdata op pm5 monitor

De PM-5 monitor

Elke Concept2 Indoor Rower model D is voorzien van een monitor, namelijk de PM5. Accurate trainingsinformatie tijdens een sessie is dan ook essentieel. De PM5 registreert iedere roeihaal en toont daarnaast de volgende gegevens: 

 • Het aantal slagen per minuut
 • Het calorieverbruik
 • De geroeide afstand
 • De kracht-output

 • Je hartslag (indien je gebruik maakt van hartslagmeter)

 • De trainingstijd

Na afloop van de training kunt je je prestaties op je gemak teruglezen. Dat is wel zo handig!

Wat is de prijs-kwaliteitverhouding van de Model D

Concept2 maakt roeimachines die een leven lang mee kunnen gaan. Als je kiest voor een Concept2 roeimachine kies je voor hun 30-jarige ervaring en opperbeste reputatie. 

Ze streven ernaar om producten van de hoogste kwaliteit te maken voor de laagst mogelijke prijs. Wij snappen dat een roeimachine van boven de €1000,- prijzig lijkt, maar dat valt wat ons betreft reuze mee als je de kwaliteit die je terug ontvangt in acht neemt.  

De VirtuFit Ultimate Pro 2 roeimachine

Virtufit Ultimate Pro 2-min

De VirtuFit Ultimate Pro 2 roeimachine

De VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer roeitrainer is geschikt voor de prestatiegerichte sporter. Het is een van de betere modellen van het populaire sportmerk VirtuFit.

De ergometerfunctie maakt een super krachtige en accurate training mogelijk. De roeitrainer maakt gebruik van luchtweerstand en biedt je 10 weerstandniveaus aan. Deze kun je handmatig aanpassen. 

Het kantelbare display toont je de volgende gegevens:

 • De tijd
 • Het aantal slagen
 • Het aantal verbrande calorieën
 • De afstand
 • De Wattage
 • De tijd per 500 meter
 • Je hartslag en RPM

De VirtuFit Ultimate Pro 2 roeimachine is gemaakt van stevige materialen en kan een gewicht tot 230 kg dragen. Met zijn 140 cm lange rails is de roeimachine lang genoeg om je benen volledig te strekken. 

De extra hoge en voorgevormde foam zitting biedt je net dat extra gevoel van comfort tijdens je roeisessies. Ook is het een geweldige roeitrainer voor lange mensen. Als je klaar bent met sporten, klap je de machine in en verplaats je hem gemakkelijk dankzij de transportwielen.

Wat is de prijs van de VirtuFit Ultimate Pro 2 roeimachine?

De prijs van de VirtuFit Ultimate Pro 2 roeimachine is om en nabij €999,-.

Wat is de prijs-kwaliteitverhouding van de VirtuFit Ultimate Pro 2?

Net als Concept2 hanteert VirtuFit ook een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Je bent net iets minder geld kwijt en kunt logischerwijs iets minder verwachten van dit apparaat. 

Wat is een voordelige overeenkomst tussen de VirtuFit Ultimate Pro 2 en de Concept2?

Als je op zoek bent naar een roeimachine die hightech is, dan zit je bij zowel Concept2 Model D als de VirtuFit Ultimate Pro 2 goed. Ze zijn niet alleen uitgerust met vooraf ingestelde trainingen, maar ze maken ook draadloos verbinding met een verscheidenheid aan fitness-apps!

Wat is het grootste verschil tussen de VirtuFit Ultimate Pro 2 en de Concept2?

De verbluffende degelijkheid van Concept2 is moeilijk te overtreffen. Hier kan geen andere roeitrainer tegen op. Ondanks dat beide modellen zijn voorzien van de laatste technische snufjes, kan er maar een apparaat winnen in degelijkheid en duurzaamheid. Dat is wat ons betreft de Concept2 Model D. 

Zijn beide roeitrainers inklapbaar?

Ja, beide modellen roeitrainers zijn inklapbaar. Je kunt ze makkelijk opbergen dankzij de transportwielen.

Welk lcd-scherm is duidelijker?

Volgens ons is het scherm van de VirtuFit Ultimate Pro 2 een stukje duidelijker dan die van de Concept2. Dit komt omdat het scherm van de Virtufit een fractie groter is dan die van de Concept2. Maar het let niet nauw.

Welk apparaat biedt je meer weerstandniveaus?

Beide apparaten bieden 10 weerstandniveaus. 

Welk apparaat scoort beter in degelijkheid?

Wij zijn van mening dat de Concept2 beter scoort qua degelijkheid. Dit komt omdat dit apparaat gemaakt is uit geëxtrudeerde aluminium en de monorail uit (roestvrij) staal. 

Welk apparaat meet je trainingsgegevens het beste?

Dankzij de PM5 monitor die de Concept2 bezit, scoort dit apparaat het beste voor nauwkeurige metingen. Dit maakt de Concept2 een betere ergometer dan de VirtuFit.

Conclusie

Wij zijn enorm fan van de VirtuFit Ultimate Pro 2 maar bezwijken toch voor de roeimachines van Concept2. Deze blijven wat ons betreft toch de beste roeitrainers die je maar kunt vinden. Dit heeft alles te maken met de extreme duurzaamheid van het apparaat en de PM-5 Monitor.

Het is niet voor niets dat de meeste sportscholen - wereldwijd - kiezen voor Concept2 roeimachines. Mocht je budget het toelaten zouden wij kiezen voor de Concept2 model D. Maar als die paar honderd euro je veel waard zijn dan ben je ook erg goed af met de VirtuFit Ultimate Pro 2.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}