.st0{fill:#FFFFFF;}

Fitbit Charge 2 review

Publicatie:12 januari 2020

Laatste update: 29 april, 2020

Door Anne-Marie Jonker

De afgelopen jaren is de nadruk steeds meer op een gezonde leefstijl komen te liggen. Een gezonde leefstijl bestaat enerzijds uit een gezond voedingspatroon en anderzijds uit voldoende beweging. Voor het bijhouden van onder meer de hoeveelheid beweging kan je een activity tracker aanschaffen.

Met een activity tracker kan je allerlei interessante informatie gedurende een dag bijhouden. Als je op zoek naar een dergelijke tracker bent, is de kans groot dat je bij het merk Fitbit uitkomt. Met onder meer de Fitbit Charge 3 en Fitbit Charge 2 heeft dit merk goed werk afgeleverd. 

Fitbit Charge 2 review

In deze review kijken we nader naar de Fitbit Charge 2. Wat maakt dit apparaat bijzonder? Wat zijn de voordelen van dit apparaat? En is de aanschaf van deze activity tracker aan te raden? Op onder meer die vragen kan je het antwoord vinden in deze review.

Alle functies van de Fitbit Charge 2 op een rijtje

De activity trackers worden steeds uitgebreider en bevatten steeds meer functies. Is dat ook het geval bij de Fitbit Charge 2? Om dat goed te kunnen beoordelen, hebben wij alle functies op een rijtje gezet. In onderstaand rijtje kan je de meest gebruikte/belangrijkste functies van de Fitbit Charge 2 vinden:

 • Meet traptreden op
 • Compatible met smarphone
 • Toont inkomende berichten
 • Toont inkomende oproepen
 • Hartslagmeter
 • Multi Sport modi
 • Geeft je herinneringen om te bewegen
 • Heeft een all day tracking activity
 • Houdt je slaapkwaliteit bij
 • Stil alarm
 • Mogelijkheid om bandjes te verwisselen
 • Draadloos synchroniseren
 • Lange accuduur
Fitbit Charge 2 functies

Het mag duidelijk zijn dat de Fitbit Charge 2 een behoorlijk uitgebreide activity tracker is. Maar, is het ook een activity tracker die de moeite écht waard is?

De voordelen van de Fitbit Charge 2

Een absoluut voordeel van de Fitbit Charge 2 is terug te vinden in de legio mogelijkheden. Je kunt zo ongelooflijk veel met deze activity tracker. Dat staat simpelweg als een paal boven water en biedt veel voordelen.

Je kunt bijvoorbeeld je hartslag meten, maar ook het aantal traptreden per dag en tevens houdt de tracker allerlei sportieve inspanningen bij. Of je nu hardloopt, fietst of aan het fitnessen bent: de tracker houdt continue statistieken bij en toont deze op het relatief grote display. Uiteraard is het na afloop van de workout ook mogelijk om de statistieken in te zien. 

Vitbit Charge 2 voordelen

Daarnaast draagt deze tracker ook bij om voldoende te bewegen. Dat is te danken aan de herinnering om te bewegen. Beweeg je naar mening van de tracker niet voldoende? Dan krijg je daar zogeheten friendly reminders voor. De tracker is hierbij ingesteld dat je per uur minstens 250 stappen moet zetten. Als je dat niet haalt, krijg je het vriendelijke verzoek om toch even in actie te komen.

Uiteraard is het prachtig dat deze activity tracker compatible met je smartphone is. Hierdoor kan je alle activiteiten draadloos synchroniseren. Daarnaast krijg je ook inkomende berichten en oproepen binnen op je activity tracker. Je hoeft hierdoor dus een stuk minder naar je telefoon te grijpen. Erg prettig!

Bij een activity tracker is het daarnaast de bedoeling dat je deze continue om kan houden. De Fitbit Charge 2 houdt bijvoorbeeld ook de kwaliteit van je slaap in de gaten. Het is dan ook absoluut prettig dat deze activity tracker een lange levensduur heeft. Je kunt maar liefst 5 dagen met de tracker doen zonder de batterij op te laden. Ideaal dus!

Daarnaast willen we ook graag nog het display bespreken. Als je de foto van de Fitbit Charge 2 bekijkt, zie je direct één opvallende eigenschap. Het display is behoorlijk groot en duidelijk. Daarnaast maakt het display ook nog gebruik van OLED techniek. Deze techniek is één van de betere tegenwoordig en toont daardoor alle informatie haarscherp.

Het aflezen van de statistieken tijdens een workout is hierdoor een stuk makkelijker. Bijkomend voordeel is dat dit display uiteraard touchscreen heeft. Je kunt de activity tracker dan ook makkelijk bedienen.

Voordelen Fitbit Charge 2

Als laatste voordeel willen de mogelijke accessoires nog benoemen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het bandje van deze tracker te wisselen. Maar, daarnaast kan je ook nog andere accessoires aan de tracker toevoegen. Door bijvoorbeeld tegelijkertijd oortjes aan te schaffen, kan je ook nog eens kosten besparen.

De nadelen van de Fitbit Charge 2

Heeft de Fitbit Charge 2 ook nadelen? Ja, zeker. Het is nou eenmaal een feit dat Fitbit ondertussen al met de vervanger op de markt gekomen is. De Fitbit Charge 3 is reeds leverbaar en is nóg beter dan de Fitbit Charge 2.

Daarentegen is de aanschafprijs van de Fitbit Charge 2 wel weer interessanter dan de prijs van de Fitbit Charge 3. Het is echter jammer dat deze activity tracker alweer een opvolger heeft. Daardoor is het wellicht toch ook interessant om naar de opvolger te kijken.

Helaas is de Fitbit Charge 2 niet waterdicht. Als je de statistieken tijdens het zwemmen bij wilt houden, is dat dus niet mogelijk. Dat is overigens wel mogelijk met de Fitbit Charge 3. Des te meer reden dat bovenstaand nadeel behoorlijke gevolgen kan hebben.

Tot slot is het ook een nadeel dat de Fitbit Charge 2 niet altijd goed gaat met een Huawei smartphone. De koppeling tussen deze smartphones en activity tracker verloopt simpelweg niet soepel. Als je een Huawei smartphone hebt, kan je dan ook beter uitkijken naar een andere tracker.

Is de koop van de Fitbit Charge 2 aan te raden?

Prijsvoordeel Fitbit Charge 2

We zijn alweer aan het einde gekomen van deze review. Kunnen wij de aanschaf van de Fitbit Charge 2 aanraden? Ja, dat kunnen we. Het is een uitgebreide activity tracker met ontzettend veel mogelijkheden. Daarnaast ziet de tracker er fraai en stijlvol uit; dat is onder meer te danken aan het relatief grote display.

Het kan echter handiger zijn om voor de Fitbit Charge 3 te gaan. Dat model is nieuwer, uitgebreider en is daardoor een stuk beter. Prijstechnisch is de aanschaf van de Fitbit Charge 2 weer interessanter. Kortom: we kunnen de aanschaf van deze tracker aanraden, maar vergelijk ‘m wel altijd goed met de Fitbit Charge 3!

Anne-Marie Jonker


Anne-Marie is in het beroepsleven actief als personal trainer. Ze onderzoekt dan ook steeds de beste manieren om sportprestatie's te verbeteren zowel op vlak van (sport)voeding, uitrusting als trainingsschema's op maat.
Lees meer over haar op onze teampagina.

Anne-Marie Jonker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}