.st0{fill:#FFFFFF;}

FitBit Alta HR Activity Tracker Review

Publicatie:9 juli 2020

Laatste update: 9 juli, 2020

Door Anne-Marie Jonker

Verschillende apparaten zijn in de afgelopen jaren op de markt gekomen. Sommige producten zijn bij het grote publiek aangeslagen, waarvan de activity tracker een treffend voorbeeld is.

Een activity tracker is een onwijs handig apparaat en kan dan ook op grote belangstelling rekenen, voornamelijk bij sporters. Deze belangstelling komt zowel vanuit grote bedrijven als vanuit de consument. In de afgelopen jaren zijn namelijk steeds meer bedrijven zich bezig gaan houden met het fabriceren van activity trackers. Zo ook Fitbit.

Dit bedrijf is wellicht één van de meest bekende merken binnen de activity tracker wereld. Hun producten zijn nagenoeg allemaal van de hoogste kwaliteit. Geldt dat ook voor de Fitbit Alta HR Activity tracker? Wij zijn op onderzoek uitgegaan!

Functies van de FitBit Alta HR Activity Tracker

Een mooi kenmerk van een activity tracker is dat je ‘m voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Je kunt een tracker 24/7 dragen, maar je kunt de tracker ook alleen tijdens de sportieve uurtjes gebruiken.

Hoe dan ook hebben de trackers in de afgelopen jaren steeds meer functies ingebouwd gekregen. Is dat ook het geval bij deze tracker uit de Fitbit Alta serie? Om hier antwoord op te kunnen geven, hebben wij eerst alle functies op een rijtje gezet:

  • Hartslagfunctie
  • IP55 certificering: deels waterdicht
  • Compatibel met smartphone
  • Toont binnengekomen oproepen en berichten
  • Wekkerfunctie
  • Stappenteller
  • Trappenteller
  • Slaaptracker
  • Geschikt voor tijdens hardlopen
  • Bewegingssensor en calorie meter

De functies van de Fitbit Alta HR Activity tracker zien er goed uit. Desalniettemin missen we toch enkele functies. Daarover kan je later meer in deze review lezen onder het kopje ‘De nadelen van de Fitbit Alta HR Activity tracker’.

>> Bekijk hier de beste prijs voor de FitBit Alta HR

Wat we goed vinden aan de FitBit Alta HR

Over het algemeen brengen de activity trackers van Fitbit de nodige voordelen met zich mee. In onze ogen is dat óók het geval bij de Fitbit Alta HR Activity Tracker. Zo valt onder andere direct de batterijduur op.

Met deze activity tracker kan je maar liefst 7 dagen doen zonder ‘m daarbij op te laden. Je hoeft dus eigenlijk deze tracker maar eenmaal per week op te laden. Uitermate handig aangezien je graag zoveel mogelijk deze tracker om je pols wilt hebben.

Ook het aantal ingebouwde sensoren spreekt ons erg aan. Onder andere de hartslag, het aantal stappen, het aantal genomen traptreden en het aantal verbrande calorieën worden opgemeten.

fit bit alta hr activity tracker hartslag

Al deze gegevens worden de gehele dag gemeten. Zo heb je continue inzicht in bijvoorbeeld het aantal stappen dat je gezet hebt en je hartslag. Bovendien worden al deze gegevens ook behoorlijk nauwkeurig opgemeten.

Daarnaast heb je ook tijdens het slapen nog iets aan deze tracker. Enerzijds meet deze tracker namelijk je slaappatroon en anderzijds fungeert de tracker ook als wekker. Eigenlijk komt de Fitbit Alta HR Activity Tracker dus 24/7 van pas.

Een ander voordeel is, in onze ogen, terug te vinden in het uiterlijk van de tracker. De tracker ziet er namelijk stijlvol en fraai uit.

Dat komt onder andere door het fraaie display en het leuke bandje. Het bandje kan je overigens naar wens omwisselen met andere bandjes. Op het overzichtelijke display vallen alle gegevens gemakkelijk af te lezen.

Bijkomend voordeel is dat het display niet al te fel is. Bij andere trackers wordt dat wel eens als een nadeel ervaren. Dat is bij de Fitbit Alta HR Activity Tracker dus gelukkig niet het geval.

>> Bekijk hier de beste prijs voor de FitBit Alta HR Activity Tracker


Tot slot willen we nog graag benoemen dat de tracker compatible met een smartphone is. Dit betekent dat je onder andere een melding krijgt van binnengekomen berichten. Je mist hierdoor niks meer en staat altijd in contact met je vrienden en familie. 

Hierbij is het overigens wel een vereiste dat je telefoon in de buurt is. Alleen op die manier kan je ook gebruik maken van de GPS van je smartphone. Als je jouw tempo en afstand real life op je tracker wenst te volgen, heb je simpelweg de verbinding met je smartphone nodig. Als je een stuk gaat hardlopen, zou je je smartphone dus ook mee moeten nemen.

fit bit alta hr activity tracker in gebruik

Wat we niet goed vinden aan de FitBit Alta HR

Elke activity trackers onderwerpen we aan een strenge keuring. Bovenstaande voordelen zijn als pluspunten naar boven gekomen, maar helaas hebben we ook enkele nadelen weten te vinden.

Zo is het bijvoorbeeld spijtig dat je deze tracker niet onderwater kunt dragen. De IP certificering van deze tracker is IP 55. Dit betekent dat de tracker spatwaterdicht is, maar niet onder water gebruikt kan worden. Als je een fervente zwemmer bent, heb je dus niet al te veel aan deze tracker.

Daarnaast zijn de bandjes behorende bij deze tracker niet van de hoogste kwaliteit. Dit is iets wat wij al direct door hadden. Ondertussen wordt het ook in recensies van andere gebruikers benoemd. Het bandje slijt nogal snel, waarbij onder meer de kleur volledig teniet gedaan wordt.

Het standaard zwarte bandje heeft daar minder last van, maar mocht je naar een andere kleur willen wisselen, is dat absoluut iets om rekening mee te houden.

Is de FitBita Alta HR het waard om aan te kopen?

fit bit alta hr activity tracker oranje

Ook deze review sluiten we weer af met een eindoordeel. Is de aanschaf van de Fitbit Alta HR Activity Tracker de moeite waard? In onze ogen is dat zeker het geval.

We scharen deze activity tracker tot één van de betere modellen van Fitbit. Dat is met name het geval als we naar de prijs-kwaliteitsverhouding kijken. Her en der zien we op internet de mening voorbij komen dat deze tracker aan de hoge prijs is. In onze ogen is dit echter een zeer gunstige prijs gezien alle functies van deze tracker.

Deze tracker kan je simpelweg 24 uur per dag omhouden en genieten van alle voordelen/functies. Daarbij is het ook ontzettend mooi dat je deze tracker maar één keer in de week op hoeft te laden.

Kunnen we de aanschaf aanraden? Ja, absoluut. Fitbit staat te boek als een prima leverancier van trackers en dat hebben ze wederom bewezen met de Fitbit Alta HR Activity Tracker.


>> Bekijk hier de beste prijs voor de FitBit Alta HR Activity Tracker

Anne-Marie Jonker


Anne-Marie is in het beroepsleven actief als personal trainer. Ze onderzoekt dan ook steeds de beste manieren om sportprestatie's te verbeteren zowel op vlak van (sport)voeding, uitrusting als trainingsschema's op maat.
Lees meer over haar op onze teampagina.

Anne-Marie Jonker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}