gepubliceerd op januari 7

Laatste bijgewerkt op 29 april 2020  


Steeds meer mensen zien de voordelen van een activity tracker in. Draag een dergelijke tracker elke dag en houd verschillende gegevens continu bij. Door gegevens, zoals het aantal stappen per dag, in de gaten te houden, ben je bewust met een gezondere leefstijl bezig. Dat is een hot item in de afgelopen jaren voor zowel volwassenen als voor kinderen. 

Fitbit Ace 2 Kids review

Voor kinderen bestaan er speciale activity trackers. Deze trackers zijn logischerwijs iets kleiner en hebben af en toe ook afwijkende functies. Onder andere Fitbit, bekend van de kwalitatief hoogwaardige activity trackers, maakt speciale trackers voor kinderen. De Fitbit Ace 2 Kids is daar een treffend voorbeeld van. Wij zijn op onderzoek uitgegaan of de koop van deze tracker de moeite waard is.

De functies van de Fitbit Ace 2 Kids

Voor kinderen is het ontzettend belangrijk dat zij dagelijks voldoende bewegen. Die beweging houdt de spieren, botten en gewrichten in goede conditie. Daarnaast zorgt die beweging er ook voor dat een kind niet met overgewicht te maken krijgt.

Het bijhouden van de dagelijkse beweging is mogelijk met de Fitbit Ace 2 Kids. Deze activity tracker is tamelijk uitgebreid te noemen, zoals je in onderstaande lijst met functies kunt zien:

  • Meet overdag het beweegpatroon
  • Meet 's nachts het slaappatroon
  • Te koppelen aan een familie account
  • Accuduur van 5 dagen
  • Waterdicht
  • Wekker functie
  • Compatible met smartphone
  • Mogelijkheid om challenges te maken
Challenges op de Fitbit Ace 2 Kids

Het mag duidelijk zijn dat de Fitbit Ace 2 Kids het nodige te bieden heeft. Zaken zoals het familie account en de challenges spreken absoluut tot de verbeelding. Graag zoomen wij nader in op dergelijke functies binnen deze Fitbit Ace 2 Kids review.

De voordelen van de Fitbit Ace 2 Kids

We noemden hierboven de challenges al even; dit is onze ogen één van de belangrijkste functies van de Fitbit Ace 2 Kids. Met deze functie is het mogelijk om je kind continu uit te blijven dagen. Stel bijvoorbeeld een bepaald aantal stappen per dag in; je kind moet dan zijn/haar best doen om dat doel te behalen.

Ook is het mogelijk om op die manier challenges met vriendjes en vriendinnetjes aan te maken. Op deze manier stimuleer je jouw kind om voldoende te bewegen. Iets waar je kind de rest van zijn/haar leven profijt van gaat hebben.

Daarnaast is het ook bijzonder prettig dat deze tracker waterdicht is. Je kunt probleemloos je kind onder de douche zetten, terwijl de tracker nog om zit. Ook is het mogelijk om met deze tracker te zwemmen. Tijdens het zwemmen kunnen dus ook verschillende gegevens gemeten worden.

Bijkomend voordeel is dat deze tracker een relatief lange accuduur heeft. Je hoeft de Fitbit Ace 2 Kids eigenlijk maar één keer in de 5 dagen op te laden. Vervolgens kan de accu weer 5 dagen vooruit.

Wekker op Fitbit Ace 2 Kids

Ook is het onwijs handig dat deze activity tracker een ingebouwde wekkerfunctie heeft. Je kind wordt op tijd gewekt, zodat je daar zelf niet meer naar om hoeft te kijken. Ideaal dus.

Bij een activity tracker speelt ook altijd het design een belangrijke rol. Fitbit heeft bij deze tracker voor een speels design gekozen. Dat sluit uiteraard perfect op de doelgroep aan. Door verschillende kleuren te gebruiken – geel met blauw en rood met groen – heeft de tracker een fraaie uitstraling verkregen. Een uitstraling die bovendien veel kinderen ongetwijfeld aanspreekt.

Tot slot willen we graag nog de koppeling met het familie account benoemen. Hiermee wordt bedoeld dat je, als ouders zijnde, de gegevens van je kind in kunt kijken. Deze gegevens worden vanuit de tracker in het familie account geplaatst. Je kunt hierdoor als ouder dagelijks inkijken of je kind wel voldoende beweegt.

Ook is het op deze manier mogelijk om je kind met bepaalde challenges uit te gaan dagen. Dit alles draagt bij aan een optimale beweging (en daarmee aan een perfecte gezondheid).

Je kind uitdagen met de Fitbit Ace 2 Kids

De nadelen van de Fitbit Ace 2 Kids

De Fitbit Ace 2 Kids heeft ons vooralsnog weten te verrassen. Het is altijd maar afwachten de functies van een kinder activity tracker zijn, maar Fitbit heeft hier goed werk afgeleverd. Dat ligt overigens wel in de lijn van het gehele assortiment van Fitbit.

Eigenlijk alle activity trackers van Fitbit hebben veel functies, zijn van hoge kwaliteit en hebben simpelweg veel te bieden. Desalniettemin vinden we wel bij alle activity trackers van Fitbit nadelen terug. Dat is ook het geval bij deze Fitbit Ace 2 Kids.

Een belangrijk nadeel is bijvoorbeeld dat deze activity tracker geen hartslag meet. Voor kinderen is het uitermate interessant om inzicht te krijgen in hun hartslag. Daarnaast geeft dit voor een ouder ook nuttige informatie. Helaas registreert deze activity tracker dus géén hartslag.

Hartslag op Fitbit Ace 2 Kids

Daarnaast is het zo dat deze tracker geschikt is voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Als je kind iets ouder is, sluit het horloge eigenlijk niet meer helemaal aan op de leeftijd. In dat geval zou je dus weer moeten investeren in een nieuwe activity tracker. Op die manier kunnen de kosten enigszins oplopen.

Is de aanschaf van de Fitbit Ace 2 Kids aan te raden?

Ben je op zoek naar een geschikte activity tracker voor je kind? Dan is de Fitbit Ace 2 Kids zeker aan te raden. Het belangrijkste nadeel is dat deze tracker geen hartslag meet. Voor de rest hebben we louter positieve zaken gevonden. Zo is het uitermate prettig dat deze tracker een wekkerfunctie heeft, dat je als ouder zijnde via een toegang de gegevens in kunt kijken en dat je ook challenges aan kunt maken.

Op die manier stimuleer je je kind op een ideale manier om dagelijks voldoende te bewegen. Het mag duidelijk zijn dat voldoende beweging voor elk kind ontzettend belangrijk is. Door gebruik te maken van de Fitbit Ace 2 Kids kan jouw kind op een speelse en handige manier de aanbevolen dagelijkse bewegingshoeveelheid behalen.

Al met al kunnen we de aanschaf van de Fitbit Ace 2 Kids zeker aanraden; je koopt ‘m nu voor € 68,95 bij onze partner Bol.com.

Fitbit Ace 2 Kids is een aanrader

Over de auteur

Anne-Marie is in het beroepsleven actief als personal trainer. Ze onderzoekt dan ook steeds de beste manieren om sportprestatie's te verbeteren zowel op vlak van (sport)voeding, uitrusting als trainingsschema's op maat.
Lees meer over haar op onze teampagina.

De 10 beste oefeningen voor thuis om af te vallen

Anne-Marie Jonker

Deze artikels vind je misschien ook interessant

Laat een reactie achter.

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden. Velden met een * zijn vereist.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}