.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Bremshey Crosstrainers: Alles wat je moet weten

Auteur: Chesney
Publicatie: 02/02/2022
Laatste update: 23/07/2023

Het merk Bremshey Sport is ontstaan in de jaren '70 in Duitsland. Voorheen was het een op zichzelf staand merk, maar het is later een onderdeel geworden van het Finse bedrijf Tunturi New Fitness B.V. 

Er zijn veel verschillende crosstrainers uitgebracht door Bremshey, maar helaas bestaat het merk niet meer en worden er dus geen nieuwe modellen meer uitgebracht. Wel worden er nog tweedehandse crosstrainers van Bremshey aangeboden op bepaalde websites. Hieronder vind je een overzicht van de modellen die nog verkrijgbaar zijn. 

Voor service, onderhoud of gebroken onderdelen van je Bremshey crosstrainer kun je terecht bij Tunturi New Fitness B.V. De monteurs van Tunturi zijn bekend met de apparatuur van Bremshey en kunnen service aan huis leveren. Bepaalde artikelen en onderdelen, zoals bijvoorbeeld adapters of aandrijfriemen zijn zelfs onderling te gebruiken.

De doelgroep van Bremshey Sport

De doelgroep van Bremshey was de thuissporter en iedereen die het gemak van thuissporten wilde combineren met een gezonde levensstijl. Hun filosofie stond in het teken van funtionaliteit, gebruiksvriendelijke technologieën en kwaliteit. 

De verschillende crosstrainers van Bremshey

Bremshey had in totaal 13 verschillende modellen crosstrainers in hun assortiment, maar er zijn dus geen nieuwe modellen meer leverbaar in winkels of webshops. Online worden nog 5 verschillende gebruikte modellen crosstrainers aangeboden; variërend in prijs, aantal weerstandniveaus, slaglengtes en systeemsoorten. 

Als je het meeste uit je work-out op de crosstrainer wilt halen is het belangrijk een apparaat te kiezen dat aansluit op jouw doel, ambitie en lichaamsbouw. Een kort overzicht: 

                                  Weerstandniveau    Max. draaggewicht     Roterende massa

CF 3 Crosstrainer    8 niveaus               135 kilogram              20 kilogram

CR 5 Crosstrainer   16 niveaus              135 kilogram              30 kilogram

CR 7 Crosstrainer   22 niveaus              135 kilogram              36 kilogram

Orbit Ambition         8 niveaus                135 kilogram              30 kilogram

Orbit Control-S        18 niveaus              135 kilogram              31 kilogram


CF3 Crosstrainer

Bremshey crosstrainer CF3-min

Bremshey CF3 Crosstrainer

De CF3 is een gemakkelijk te bedienen crosstrainer. De verschillende weerstandniveaus zijn eenvoudig in te stellen door de draaiknop op het frame. De voorwielaandrijving zorgt voor een heel natuurlijke beweging voor je benen en heupen. 

Op het LCD scherm zijn 5 knoppen te vinden, waarmee je het display kan bedienen. Dit is heel prettig te gebruiken, zelfs tijdens je work-out, omdat je op een makkelijker manier uit verschillende trainingsprogramma’s en weergaves kan kiezen.

Je kunt je hartslag meten op twee verschillende manieren op deze crosstrainer: door de sensoren op de vaste handvaten of door gebruik te maken van een borstband. Door de aandrijving en de geleiders van de pedalen is deze crosstrainer heel stil in gebruik, waardoor je niemand tot last zult zijn tijdens je training. 

Na je work-out kun je de CF3 gemakkelijk opbergen dankzij wieltjes aan de voorkant en door hem vast te houden aan de geleiderail aan de achterkant van het apparaat.

CR5 Crosstrainer

Bremshey CR5 Crosstrainer-min

Bremshey CR5 Crosstrainer

De CR5 crosstrainer is ontworpen met thuisgebruik voor het hele gezin in gedachten. Je kunt namelijk 4 verschillende gebruikersprofielen opslaan op deze crosstrainer. Zo heeft iedereen een training precies aangepast naar eigen wens. 

Daarnaast heeft de CR5 nog 16 voorgeprogrammeerde programma's om je conditie op te bouwen. Door de lage instap is deze crosstrainer ook erg geschikt voor bijvoorbeeld hersteltraining na een blessure. 

Door de zware roterende massa, de slaglengte van 40 centimeter en door de achteraandrijving voelt elke beweging heel natuurlijk en soepel aan. Zo train je effectief en veilig veel spieren zonder te veel belasting op je gewrichten.

CR7 Crosstrainer

Bremshey CR7

Bremshey CR7 Crosstrainer

De gebruiksvriendelijke CR7 Crosstrainer van Bremshey biedt tal van mogelijkheden met zijn 22 trainingsprogramma’s en 32 weerstandniveaus. Je kunt dus de training precies instellen zoals die voor jou het prettigst is. 

Door de slaglengte van 48 centimeter voelt elke beweging heel natuurlijk aan en is het een plezier om je work-out te doen op deze crosstrainer. Zet deze crosstrainer waar je maar wilt, hij is heel gemakkelijk te verplaatsen en je hebt geen stopcontact nodig; je wekt zelf de energie op door je bewegingen. 

Je kunt je hartslag op twee manieren meten op deze crosstrainer, in de handvaten zitten nauwkeurige sensoren ingebouwd of koppel een draadloze borstband.

Orbit Ambition Crosstrainer

Bremshey Orbit Ambition Crosstrainer-min

Bremshey Orbit Ambition Crosstrainer

De bediening van deze Orbit Ambition crosstrainer is heel simpel. Het LCD scherm is uitgerust met een draaiknop, waarmee je gemakkelijk en snel de weerstand of weergaves kunt instellen. 

Tijdens je work-out zie je in één oogopslag snelheid, RPM (rotaties per minuut), tijd, afstand, calorieverbruik en hartslag. De vaste handvaten zijn uitgerust met sensoren om je hartslag precies te meten. 

Een fijne aanvulling op deze crosstrainer is de RECOVERY-mode. En aan de voorkant van deze lichtgewicht crosstrainer zitten transportwielen, waardoor je gemakkelijk de crosstrainer opbergt na je work-out.

Orbit Control-S Crosstrainer

Bremshey Orbit Control-S-min

Bremshey Orbit Control-S Crosstrainer

De Orbit Control-S heeft een grote slaglengte, waardoor je gericht grote spiergroepen tegelijkertijd traint. Dit zorgt voor een zeer effectieve work-out. De Control-S biedt veel mogelijkheden om jezelf uit te dagen door de 18 trainingsprogramma's en 16 weerstandniveaus. 

Je kunt tijdens je work-out je hartslag meten met de vaste handvaten, of door een draadloze borstband te koppelen. Het heldere LCD scherm geeft tijdens het trainen de snelheid, afstand, calorieën, tijd, RPM (rotaties per minuut), het weerstandniveau en je hartslag weer. Zo blijf je gemotiveerd om je sportdoel te behalen. 

De Orbit Control-S is een heel stille crosstrainer door de riemsnaaraandrijving. Als je klaar bent met trainen kun je gemakkelijk en snel de crosstrainer weer opbergen door de transportwielen aan de voorkant.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}